1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İşte Emtia piyasasında son durum

İşte Emtia piyasasında son durum

featured
service

Altın fiyatları, yüzde 2,4’lük artışla 2,721.4 dolara yükselirken, gümüşteki artış yüzde 8,2 olarak kaydedildi. Diğer değerli metaller arasında platin yüzde 2,9, paladyum ise yüzde 1,8 değer kazandı.

Analistler, altın fiyatlarındaki bu artışın, merkez bankalarının sıkı para politikasından geri adım atma beklentisi ve Ortadoğu’daki jeopolitik gerginliklerin yatırımcıları güvenli liman arayışına yönlendirmesiyle ilişkilendirdi.

Ayrıca, merkez bankalarının altın alımlarına devam etmesi, fiyatların yukarı yönlü hareketine katkı sağladı. Londra Külçe Piyasası Birliği, önümüzdeki yıl içinde altında yeni rekor seviyelerin görülebileceğini öngörüyor.

Baz metallerde ise fiyatlar düşüş gösterdi. Bakır yüzde 2,3, alüminyum yüzde 0,8, kurşun yüzde 1,1, nikel yüzde 5,1 ve çinko yüzde 2 değer kaybetti.

Çin’deki emlak sektörüne yönelik teşvik paketinin etkili olmaması, baz metal fiyatlarını olumsuz etkileyen faktörlerden biri oldu.

Brent petrol fiyatları, haftayı yüzde 7,3 kayıpla kapattı. New York Ticaret Borsası’nda işlem gören doğalgaz fiyatları da yüzde 14,5 oranında düştü. OPEC’in küresel petrol talebine yönelik öngörülerini aşağı yönlü revize etmesi, bu düşüşte etkili oldu.

OPEC, 2023 yılı için küresel petrol talebinin günlük 1 milyon 930 bin varil artarak 104 milyon 140 bin varile ulaşacağını tahmin ederken, 2025 yılı için bu rakamın 105 milyon 780 bin varil olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşte Emtia piyasasında son durum
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz