1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İşte yeni kripto varlık yasasının bilinmeyenleri!

İşte yeni kripto varlık yasasının bilinmeyenleri!

featured
service

Düzenleme, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’na eklenen geçici madde ile mevcut ve yeni kripto varlık hizmet sağlayıcılarına beyan yükümlülüğü getirdi. Buna göre, 2 Temmuz 2024 itibarıyla faaliyet gösteren kuruluşlar, 2 Ağustos 2024’e kadar SPK’ya gerekli belgelerle başvurarak faaliyet izni alacaklarına veya üç ay içinde tasfiye kararı alacaklarına dair beyan sunmak zorunda. Faaliyete yeni başlayacak olanlar ise faaliyetlerine başlamadan önce gerekli şartları sağlayacaklarına dair beyan etmek zorunda.

Tasfiye kararı alacak kuruluşlar, 2 Ekim 2024’e kadar bu durumu internet sitelerinde duyurmak ve müşterilerine bildirmekle yükümlü. Ayrıca, müşterilerin transfer taleplerini yerine getirmeyen kuruluşlar izinsiz faaliyet suçlaması ile karşı karşıya kalabilir. Bu durumda, sorumlular üç yıldan beş yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılabilecek.

Yurt dışında yerleşik kripto varlık hizmet sağlayıcıları, Türkiye’deki kişilere yönelik faaliyetlerini en geç 2 Ekim 2024’e kadar sonlandırmak zorunda. Bu tarihten sonra faaliyetlerini sürdürenler hakkında da yasal işlem yapılacak.

SPK, yapılan başvuruları “Faaliyette Bulunanlar Listesi” ve “Tasfiye Beyanında Bulunanlar Listesi” olarak iki ayrı liste halinde internet sitesinde yayımlayacak. Eksik veya yetersiz başvurular listeye dahil edilmeyecek. İkincil düzenlemeler yürürlüğe girdikten sonra, liste dışındaki kuruluşlar izin almadan faaliyet gösteremeyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşte yeni kripto varlık yasasının bilinmeyenleri!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz