Kamuda Tasarruf Tedbirleriyle İlgili Kanun Teklifi TBMM’ye Sunuldu, Detaylar Belli Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

32 maddeden oluşan teklife ilişkin AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, tasarruf genelgesine aykırı durumların tespiti halinde disiplin sürecinin işletilmesi ve sonuçlarının da Cumhurbaşkanlığı’na bildirilmesi yönünde hüküm getirdiklerini söyledi.

Teklife ilişkin Güler, “Teklifimiz yürürlük ve yürütme maddeleriyle birlikte 32 maddeden oluşuyor. Teklifin detaylarına geçmeden önce genel olarak neyi amaçladığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Mali disiplini güçlendirmek amacıyla uygulamaya konulan maliye politikası çerçevesinde kamuda tasarrufların arttırılması, tasarruf kültür ve bilincinin yaygınlaştırılması çok önem arz etmektedir. Bu bağlamda kamuda tasarruf anlayışına riayet edilmesi ve kamu kaynaklarının en rasyonel şekilde kullanımı elbette çok önemli bir gereklilik olarak önümüzde duruyor. Bu kapsamda sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 17 Mayıs 2024 tarihinde 2024/7 sayılı Tasarruf Genelgesi yayımlanmıştı. Bu kapsamda bu teklifimizle öncelikle kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımının sağlanmasına yönelik olarak bazı düzenlemeleri hayata geçirmiş oluyoruz” dedi.

Güler, teklifin detaylarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Teklifin öncelikli maddelerinden birisi 2918 sayılı kanunun 3. maddesinde tanımlanan taşıtların bir an evvel ekonomiye kazandırılması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bu araçların tasfiyesi, satışı ile ilgili özel bir yetki veriyoruz.

Tasarruf tedbirlerine aykırı hareket edenlerle ilgili olarak ilgili mevzuata göre yaptırım uygulanmasını bu kanun teklifimizde yer veriyoruz.

Bakanlıklar ve ilgili diğer merkezi idare kuruluşlarınca il özel idareleri aracılığıyla gerçekleştirilen yatırımların karşılığı olarak kaynak transferlerinin hak ediş raporlarına göre belirlenmesi ve buna göre ödeme yapılmasını kanun teklifimizde öneriyoruz.

Genel aydınlatma giderleri içinden mahalli idarelerin genel bütçe vergi payında yapılan kesinti oranlarında yeniden bir düzenleme hayata geçiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kamuda Tasarruf Tedbirleriyle İlgili Kanun Teklifi TBMM’ye Sunuldu, Detaylar Belli Oldu!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz