1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kamuda Yeni Sistem: İşe Alımlarda Artık Böyle Uygulanacak

Kamuda Yeni Sistem: İşe Alımlarda Artık Böyle Uygulanacak

featured
service

Gelir ve harcama politikaları, yeşil ve dijital dönüşümü destekleyecek şekilde yönlendirilecek. Deprem kaynaklı harcamalar hariç diğer tüm kamu harcamaları ise sıkı denetim altında tutulacak.

Kamu yatırım programlarında rasyonelleştirme sürecine daha fazla önem verilerek, sosyal ve ekonomik açıdan en yüksek faydayı sağlayacak projelere öncelik tanınacak. Bu kapsamda, kaynakların daha verimli kullanılması hedeflenirken, gereksiz harcamaların azaltılması amaçlanıyor. Aynı zamanda Hazine’nin nakit rezervlerini güçlendirmek amacıyla “Tek Hazine Kurumlar Hesabı” uygulaması genişletilecek.

KURUMLAR ARASINDA YAYGINLAŞTIRILACAK

KAMU ALIMLARINDA YENİ SİSTEM

Deprem dışındaki tüm harcamalar, kamu açıklarını azaltmak ve mali disiplini güçlendirmek amacıyla kontrol altında tutulacak. Kaynakların etkin ve verimli kullanımı için harcama alanları düzenli olarak gözden geçirilecek, verimsiz harcamalar ise tasfiye edilecek. Kamu hizmetlerinde ise verimlilik ve tasarruf öncelikli olacak, bu anlayışın kurumlar arasında yaygınlaştırılması ve izlenmesi sağlanacak.

Kamu alımlarında verimliliği artırmak ve tasarruf sağlamak amacıyla bir “e-Tedarik Sistemi” hayata geçirilecek. Bu sistem, merkezi kamu alım politikalarını daha etkin yönetmeyi amaçlıyor. Ayrıca, kamu taşıtlarının kullanımında da tasarrufa yönelik bir gözden geçirme süreci başlatılacak; ihtiyaç fazlası araçlar tasfiye edilecek ve yeni alımlarda yerli ve çevreci araçlar tercih edilecek.

DİJİTALLEŞME VE YAPAY ZEKA ENTEGRASYONU

Kamu idarelerinin mali yönetimi dijital ortamda daha etkin bir şekilde denetlenecek. Elektronik faturaların kapsamı genişletilecek, e-tahsilat uygulamaları yaygınlaştırılacak ve yapay zeka destekli muhasebe sistemleri ile mevzuata aykırı harcamalar daha hızlı tespit edilecek. Risk odaklı denetim sistemleri ise güçlendirilerek kamu maliyesinin daha sağlam temeller üzerinde ilerlemesi sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kamuda Yeni Sistem: İşe Alımlarda Artık Böyle Uygulanacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz