1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kanlıca Mantarının Yüksek Getirisi Şaşırttı: Fiyatını Öğrenen Yetiştiği Bölgeye Akın Etti

Kanlıca Mantarının Yüksek Getirisi Şaşırttı: Fiyatını Öğrenen Yetiştiği Bölgeye Akın Etti

featured
service

Orhaneli, Uludağ’ın eteklerinde yer alan ve ormanlarında yetişen kanlıca mantarıyla tanınan bir bölge. Yöre halkının “melki” adını verdiği bu mantar, ormanlarda bolca bulunabilmesi nedeniyle büyük ilgi görüyor. Fiyatı 60 liradan başlayıp 100 liraya kadar çıkan kanlıca mantarını toplamak isteyenler, mantarların ormanda bolca bulunmasından dolayı fazla zahmet çekmeden büyük miktarlarda toplayabiliyor. Ender rastlanan ve kilogram fiyatı binlerce liraya çıkan kuzugöbeği mantarına kıyasla, daha erişilebilir fiyatlarla satılan kanlıca mantarı, hem toplayıcıların hem de tüketicilerin yüzünü güldürüyor.

17 Ekim’de Uludağ’a ilk karın düşmesiyle birlikte Orhaneli ilçesinde de mantar hasadı başladı. Ancak bu bereketli mantarlar sadece yöre halkının ilgisini çekmiyor. İstanbul, Kocaeli, Düzce ve Bolu gibi çevre şehirlerden de birçok kişi, kanlıca mantarını toplamak için bölgeye akın ediyor.

Kanlıca mantarı, içerdiği B1, B2, C vitaminleri ve aminoasitlerle oldukça besleyici bir yapıya sahip. Aynı zamanda demir içeriği sayesinde kansızlığa iyi geldiği, kalsiyum ve fosfor içeriğiyle öğrenme becerilerini desteklediği biliniyor. Sağlığa faydaları ve lezzetiyle ön plana çıkan bu mantar, her yıl çok sayıda kişi için hem ekonomik bir kazanç hem de sağlıklı bir besin kaynağı oluyor.

Kaynak: Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kanlıca Mantarının Yüksek Getirisi Şaşırttı: Fiyatını Öğrenen Yetiştiği Bölgeye Akın Etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz