1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kenevir yetiştirmek için başvurular başlıyor! TMO tarih verdi: Hak kazananlar izin belgesi alabilecek

Kenevir yetiştirmek için başvurular başlıyor! TMO tarih verdi: Hak kazananlar izin belgesi alabilecek

featured
service

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı “İlaç Etkin Maddesi Üretimi Amaçlı Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolüne Dair Yönetmelik” 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik doğrultusunda kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, Ekim ayı boyunca TMO’ya başvuruda bulunabilecek. Başvurular, 1 Ekim ile 31 Ekim tarihleri arasında alınacak.

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesindeki Afyon Alkaloidleri Fabrikası (AAF) sahasında gerçekleştirilecek kenevir yetiştiriciliği için, başvuru yapacak olanların yönetmelikte belirtilen belgeleri eksiksiz bir şekilde sunmaları gerekiyor. Başvuru sürecinde belgelerinde eksiklik tespit edilen kişi veya firmalara ise 15 Kasım’a kadar ek süre tanınacak.

Başvurular, ülke arz ve talep durumuna göre Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek olan kotaya uygun olarak değerlendirilecek. Değerlendirme süreci 31 Aralık’a kadar tamamlanacak ve sonuçlar başvuru sahiplerine yazılı olarak bildirilecek.

TMO’dan yapılan açıklamada, yetiştiricilik sözleşmesi imzalamış olan kişilerin, üretim planlarında belirttikleri hususları tamamladıktan sonra gerekli belgelerle birlikte Yetkinlik Belgesi için TMO’ya başvurarak, izin belgelerini alabilecekleri belirtildi.

yeni-proje-21.jpg

Yeni yönetmelik ile kenevir yetiştiriciliğinin daha da yaygınlaşması hedefleniyor. Bu adım, tarım sektöründe yenilikçi uygulamaların önünü açarken, aynı zamanda ekonomik katkı da sağlamayı amaçlıyor. Kenevirin ilaç sanayisindeki potansiyeli göz önüne alındığında, bu yönetmelik önemli bir fırsat sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kenevir yetiştirmek için başvurular başlıyor! TMO tarih verdi: Hak kazananlar izin belgesi alabilecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz