1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kerevitaş 2024’ün ilk yarısında 10,8 milyar TL ciroya ulaştı

Kerevitaş 2024’ün ilk yarısında 10,8 milyar TL ciroya ulaştı

featured
service

Dondurulmuş gıda ve yağ sektöründe pazar lideri olan Kerevitaş’ın markaları, 2024’ün ilk yarısında liderliğini sürdürdü. Dondurulmuş gıdayı Türkiye’ye tanıtan SuperFresh, %41 ciro payı ile sektördeki liderliğini korudu. Yağ sektöründe ise Ülker Bizim Yağ %34,8’lik, Ülker Teremyağ ise %55,5’lik ciro payı ile zirvedeki yerini güçlendirdi.

Kerevitaş, pazardaki potansiyeli ve değişen tüketici eğilimlerini göz önünde bulundurarak Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarına öncelik veriyor. 2024’ün ilk yarısında Bizim Yağ, inovasyon stratejisi kapsamında üç yeni ürün lansmanı ile pazar liderliğini daha da pekiştirdi. SuperFresh ise toplamda 19 yeni ürünü raflarda tüketicilere sundu. Yenilikçi ürünler ve başarılı pazarlama kampanyalarıyla sektöre yön vermeye devam eden Kerevitaş, hem iç hem de dış pazarda varlığını güçlendiriyor.

Kerevitaş, sadece ihracat liderliğiyle değil, aynı zamanda gıda endüstrisi, catering ve pastacılık sektörüne yönelik üretim yapan yağ markası Marsa ve tüketici margarini Ona ile de Orta Doğu ve Orta Asya’da liderliğini sürdürüyor. Şirket, 2024’ün ilk yarısında, sektördeki en büyük ikinci fuar olan Ibaktech’in yanı sıra Gulfood Dubai, Prodexpo ve West Africa gibi önemli uluslararası etkinliklerde yer alarak portföyüne 15 yeni müşteri ekledi.

Kerevitaş CEO’su Mert Altınkılınç, şirketin 2024’ün ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarının sürdürülebilir başarı hedeflerini güçlendirdiğini belirtti. Altınkılınç, Kerevitaş’ın güçlü finansal performansını bu yıl da sürdürdüğüne vurgu yaparak, Türkiye içinde geniş bir hane ağına ulaşan markalarıyla sektörde lider konumda olduklarını ifade etti. Yurt dışında ise 60’tan fazla ülkeye ihracat yaparak Türkiye ekonomisine katkıda bulunduklarının altını çizdi.

Altınkılınç, operasyonlarının her aşamasında verimliliği gözeterek değer zincirini kapsayan bir yaklaşımla çalıştıklarını ve sürdürülebilir gıdanın geleceği için çaba gösterdiklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kerevitaş 2024’ün ilk yarısında 10,8 milyar TL ciroya ulaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz