Kilis’te hasadı başladı, kebapçıların vazgeçilmezi: Tarlada kilosu 200 TL!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Et yemeklerinin ve kebapçılarının vazgeçilmezi olan kimyon, sabahın erken saatlerinde tarlaların yolunu tutan işçiler ile birlikte toplanarak, güneşte kurutularak biçerdöver ile tohumdan ayırtılıp sofralara hazır hale getiriliyor.

Kimyon hasadına ilişkin konuşan Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, “Üreticiler, girdi maliyetinin artması ile alternatif ürün olan tıbbi aromatik bitkiler yani bu kişniş, kimyon, çörek otu gibi bitkilere yöneldi. Biz şuan Suriye’nin sıfır noktasında Türk ve Suriye kardeşliği içerisinde hasat yaptık. Beklentimiz dekara 100 kilogram. Kimyonun kilosu 200 TL ve üzerine alıcı buluyor. Geçen seneye göre verimimiz yüksek. İnşallah daha da iyi olur” dedi.

Kimyon, tohumları için yetiştirilen bir bitkidir. Tohumları kahverengi renkte, küçük ve oval şekildedir. Kimyonun tadı keskin, acı ve biraz serttir. Özellikle et yemeklerine katılır.

Kimyon, dünyanın en eski baharatlarından biridir. Mısır’da firavunların mezarlarında kimyon tohumlarına rastlanmıştır. Romalılar ve Yunanlılar da kimyonu yemeklerinde kullanmışlardır.

Kimyon, sadece lezzetli bir baharat değil, aynı zamanda birçok sağlık yararı da sunan bir besindir.

– Sindirimi kolaylaştırır: Kimyon, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olan enzimler içerir. Hazımsızlık, şişkinlik ve gaz gibi sindirim problemlerini hafifletmeye yardımcı olabilir,

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kilis’te hasadı başladı, kebapçıların vazgeçilmezi: Tarlada kilosu 200 TL!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz