1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kilosunu 10 Bin Liradan Satıyorlar, Talebe Yetişemiyorlar: Müşterisi Çoktan Hazır! Büyük Tehlikeleri Aşıp Doğadan Topluyorlar!

Kilosunu 10 Bin Liradan Satıyorlar, Talebe Yetişemiyorlar: Müşterisi Çoktan Hazır! Büyük Tehlikeleri Aşıp Doğadan Topluyorlar!

featured
service

KİLOSUNU 10 BİN LİRADAN SATIYORLAR

Abdulvahap Semo, , önceden tespit ettikleri kaya ve ağaç balını çıkarmak için zorlu bir yolculuğa çıktıklarını belirtti.

Kovanlardan kaçan arıların yuvalarını tespit etmek için bazen kilometrelerce yürüdüklerini belirten Semo, şunları ekledi: “Bu tür ballar genellikle yüksek ve riskli bölgelerde oluyor. Biz de ona göre önlemlerimizi alarak balı çıkarmaya çalışıyoruz. Bu balda hiçbir katkı maddesi yok. Genellikle ilaç niyetine tüketiliyor.”

Semo’nun topladığı bu özel bal, hem yurt içi hem de yurt dışından yoğun talep görüyor. Doğal üretim süreci, balın eşsiz kalitesini ortaya koyuyor ve bu nedenle balın kilogramı tam 10 bin TL’den satışa sunuluyor. Semo, müşterilerinin sabırsızlıkla bu balı beklediklerini belirtiyor ve gelen talepleri karşılamak için özenle paketleme işlemi yapıyor.

Gerekli güvenlik önlemlerini alarak yuvalara ulaştıklarını ve petekleri topladıklarını söyleyen Semo, şu ifadeleri kullandı:

“Kaya balının yerini kardeşlerimle birlikte önceden tespit etmiştik. Bazen de yörede yaşayanlar bize yuvaların yeri konusunda bilgi veriyor. Güvenlik önlemlerimizi aldıktan sonra bala ulaşıyoruz. Bu bal, nadir bulunduğu için çok özel. Kilogramını 10 bin liradan satıyoruz. Bu balın müşterisi hazır; çoğu zaman az çıktığı için talebe yetişemiyoruz. Ağaçtaki yuvayı ise arılar, bir kuş yuvasının girişinden girerek oluşturmuş. Ağaca zarar vermeden sadece giriş kısmını kesiyoruz. İçindeki balı aldıktan sonra arıları da bir kovana taşıyoruz. Sonrasında ağacın kovuğunu aynı şekilde kapatıyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kilosunu 10 Bin Liradan Satıyorlar, Talebe Yetişemiyorlar: Müşterisi Çoktan Hazır! Büyük Tehlikeleri Aşıp Doğadan Topluyorlar!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz