Kira sınırına zam geliyor! O tarihte minimum artışa da güncelleme gelecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Durdurulamayan çoğalış konut sahibi ile kiracı arasında kan bile dökerken duruşma salonları ihtilaf dosyalarıyla doldu taştı. Gelişmeye devam eden mesele gayrimenkul değerleme platformu olan Endeksa bilgilerinde kendisini gösterirken verilere göre de senenin ikinci çeyreğinde ülke geneli ev kiralarında senelik değer çoğalış oranı yüzde 138 oldu.

Türkiye’de ev metrekare kira maliyetlerinin azami olduğu kent ise Muğla oldu. Kentte ikinci çeyrek haysiyetiyle metrekare ev kira maliyetleri 211.89 TL, vasati kira maliyeti 24 bin 367 TL’yi buldu.

BODRUM’DAKİ ÇOĞALIŞ İSTANBUL’U GEÇTİ

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre, hem yerli hem yabancı turistin favorisi Bodrum ise kiraların azami olduğu ilçe oldu. Bodrum’da 120 metrekarelik bir dairenin kirası, vasati 40 bin 615 TL’ye kadar çıktı. Milas’ta kiralar vasati 20 bin, Marmaris’te ise 18 bin 904 TL oldu. Kentte 2019’dan bu yana kiralarda yaşanan çoğalış yüzde 800’ü geçti. Muğla’da son bir senede kira çoğalışı ise yüzde 56 oldu.

İstanbul’da kiralık evde vasati metrekare maliyeti 145 liraya yükselirken, 100 metrekare bir evin vasati kirası da 14 bin 454 lirayı buldu. Sarıyer’de vasati kira 35 bin 294 lirayı bulurken, Beşiktaş’ta vasati kira 32 bin lira, Şile’de 24 bin 150 lira oldu.

ANTALYA VE İZMİR’DE KİRALARA YÜKSEK ZAM

Senenin ikinci çeyreğinde Antalya’da ise vasati metrekare ev kira maliyetleri 140.95 TL, aylık kira maliyeti 15 bin 504 TL oldu. Fahiş kira çoğalışları ile sık sık gündeme gelen Antalya’da son bir sene içinde ev kiraları yüzde 70 arkasıydı.

KİRALARA YÜZDE 30 ZAM

Öğrencilerin genellikle kısa süreli konut kiraladığını anlatan İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, “Daha Öncekinden bekara konut vermeyiz derlerdi. Piyasada daire çok fazlaydı. Uzun zaman kalacak bir kiracı seçim edilirdi ancak artık Türkiye’deki kiralık daire arayışı arkasıydı. Mal sahipleri natürel olarak en kısa zaman kalacak kiracı arayışına yöneldi. Daha Öncekinden konut sahipleri talebelere, bekara konut vermezlerdi. Şimdi ise üniversitede son sınıf ya da 3’üncü sınıf talebeleri seçim ediliyor ya da ‘Bekar olsun yarın evlenir gider’ diyorlar” diye konuştu.

Kiralık daire rakamının az olmasının maliyetleri de artırdığını söyleyen Akgün, eylül ayında yüzde 30 daha çoğalış beklediklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kira sınırına zam geliyor! O tarihte minimum artışa da güncelleme gelecek

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz