1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kiracılar için yeni tehdit: Boş tahliye taahhütnamesi

Kiracılar için yeni tehdit: Boş tahliye taahhütnamesi

featured
service

BOŞ TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİNİN TEHLİKELERİ

Son dönemde ev sahipleri, kiracılarına boş tahliye taahhütnamesi imzalatarak onları evden çıkarmaya çalışıyor. Hukuk uzmanları, bu taahhütnamelerin tarihlerinin sonradan ev sahipleri tarafından doldurulabileceğini ve hukuki olarak geçerli sayıldığını belirtiyor. Yargıtay da bu konuda ev sahiplerinin lehine kararlar almış durumda. Bu nedenle, kiracıların böyle bir taahhütnameyi imzalamadan önce dikkatli olmaları büyük önem taşıyor.

KİRACILAR İÇİN HUKUKİ HAKLAR

Kiracılar, boş tahliye taahhütnamesine imza atmaları durumunda çeşitli hukuki yollara başvurarak haklarını savunabilirler. Kiracılar, tahliye taahhütnamesine dayalı olarak başlatılan icra takibine veya tahliye davasına karşı çıkabilirler. Bunun yanı sıra, tahliye taahhütnamesinin hür iradeleri ile imzalanmadığını iddia ederek Borçlar Kanunu kapsamında dava açabilirler. Ancak bu tür davalar için belirli süreler bulunuyor ve bu sürelerin kaçırılması durumunda hak kaybı yaşanabilir.

İMZA İTİRAZI VE DİĞER HUKUKİ YOLLAR

Kiracılar, tahliye taahhütnamesindeki imzanın kendilerine ait olmadığını iddia ederek de hukuki mücadele başlatabilirler. Bu durumda, kötü niyetli ev sahiplerinin kiracının imzasını taklit etme ihtimaline karşı itiraz hakları bulunmaktadır. Kiracılar, bu tür bir itirazla tahliye işlemlerini durdurabilirler.

YENİ MALİKİN HAKLARI VE KİRACILARIN DURUMU

Yeni bir ev alan ve bu evde kiracı bulan malikler, kiracıyı tahliye etmek için belirli prosedürleri izlemek zorundadır. Yeni malik, evi oturmak amacıyla aldığını belirterek kiracıya 6 ay süre tanıyarak tahliye talep edebilir. Ancak bu talep, yasal sürelere uyulması halinde geçerli olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kiracılar için yeni tehdit: Boş tahliye taahhütnamesi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz