1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kirayı yetiştiremeyen oraya koşuyor! Başvurular arkası kesilmiyor! Neredeyse yer kalmadı

Kirayı yetiştiremeyen oraya koşuyor! Başvurular arkası kesilmiyor! Neredeyse yer kalmadı

featured
service

Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, yaşlı bakım evleri ve huzur evlerine gelen taleplerin çok fazla olduğunu belirtti. ANKA’da aktarılan bilgiler doğrultusunda Türkiye’de barınma sorununun giderek arttığı belirtildi. Artan kiralar ve düşük Maaşlar nedeniyle kirasını ödemekte zorlanan emekliler huzurevlerine ve yaşlı bakım merkezlerine başvuru yapıyor. Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, emeklilerin aldıkları maaşlarla geçinemediğini ve ciddi anlamda barınma sorunu yaşadıklarını belirtti.

Tam fiyatlar karşısında emeklilerin para yetiştiremediğini belirten Dilbaz, emekli problemlerinin çok büyük olduğunu belirterek her geçen gün Kızgınlığın daha da arttığını söyledi. Girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Dilbaz, emeklilere 25.000 TL vermenin bile sorunu çözmeyeceğine dikkat çekti. Emekli vatandaşlara 50.000 TL ödeme yapılsa bile Enflasyonun körükleneceğine dikkat çeken Dilbaz, 50.000 TL yarın düşük emekli aylığı olarak görülecek sözlerini dile getirdi.

HUZUREVİ ve BAKIMEVİ BİLGİLENDİRME REHBERİ 2021 | Türkiye Alzheimer Derneği

Kirasını ödemekte zorlanan emeklilerin bakım ve huzurevlerine yöneldiğini dile getiren Dilbaz, maaşlar yeterli olsa dahi sıkıntıların azalacağını dikkat çekti. Maaşlar yetmediği için kira ödemekte zorlanan vatandaşların yaşadığı sıkıntıları dile getiren Dilbaz, emeklilerin barınma yerlerine talepte bulunduğunu söyledi. Belediyelerin bu durumda yardımcı olmalarına talep eden Dilbaz, “Yardımcı oluyorlar ama o kadar fazla artış var ki belediyelerimiz yetişmekte zorlanıyorlar. Huzur evleri ve bakım evleri öylesine taşmış durumdalar ki ne yapacaklarını belediyelerimiz de şaşırmış durumda. Emeklilerin şu anda sıraları var orada barınmak için ama inanın çok fazla oldukları için cevap veremiyorlar. Kirasını ödeyemeyen, bakımlarını yaptıramayan emekliler buralara yöneliyor” şeklinde konuştu.

Huzurevleri doldu! Yer kalmadı - Samsun Son Haber - Samsun Haber - Samsunspor Haberleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kirayı yetiştiremeyen oraya koşuyor! Başvurular arkası kesilmiyor! Neredeyse yer kalmadı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz