1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kırmızı Et Fiyatlarını Düşürecek Hamle! Yeni Proje Hayata Geçti

Kırmızı Et Fiyatlarını Düşürecek Hamle! Yeni Proje Hayata Geçti

featured
service

Yumaklı, hayvansal üretimde hastalıklarla mücadeleye önem verdiklerini ve şap hastalığının oranını yaklaşık yüzde 80 azalttıklarını belirtti. Üçüncü doz aşılamalar ile hayvan sağlığı konusundaki önlemleri artırdıklarını ifade etti. Ayrıca, “Islah Eylem Planı” kapsamında sütçü ırk olan siyah alaca ve simental ırklarındaki hayvanların genetik özelliklerini belirleyerek damızlık değerlerinin ortaya konulacağını, bu sayede hayvanların verimliliklerinin artırılacağını dile getirdi.

Projenin önemli bir parçası olarak Iğdır ve Şanlıurfa Ceylanpınar’daki çiftlikler, damızlık merkezleri olarak belirlendi. Bu merkezlerdeki anaç hayvan sayısı artırılacak ve doğan buzağılar uygun maliyetle aile işletmelerine verilecek. Böylece hem et üretimi hem de anaç hayvan sayısı yerli kaynaklarla artırılacak.

Yumaklı, ayrıca projenin üç ana hedefini açıkladı: Üreticilerin sürdürülebilir şekilde uygun maliyetli hayvan teminini sağlamak, tüketicilere daha uygun fiyatlı kırmızı et sunmak ve et ithalatı gibi dışa bağımlılığı azaltmak. Projenin hayvancılığın gelişimi ve gıda arz güvenliği açısından önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kırmızı Et Fiyatlarını Düşürecek Hamle! Yeni Proje Hayata Geçti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz