1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kırmızı et üretiminde öncüydü! O ilde şaşırtan konkordato: Sancılı süreç başladı, fiyat artışı endişelendirdi

Kırmızı et üretiminde öncüydü! O ilde şaşırtan konkordato: Sancılı süreç başladı, fiyat artışı endişelendirdi

featured
service

Merkezi Gaziantep’te bulunan Binsa Et, kentteki kırmızı et fiyatları üzerinde önemli bir etki yaratabilir. Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, mahkeme kararının geçerlilik başlangıç tarihi 20 Eylül 2024 olarak belirlendi. Bu durum, yerel pazardaki dengeleri sarsabilir ve tüketicilere yansıyacak fiyat artışlarına neden olabilir.

Mahkeme, Binsa Et hakkında geçici müsaade kararı verdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğünün 61237 Sicil numarasında kayıtlı davacı Binsa Et ve Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında 20/09/2024 tarih saat:10:30’da başlamak üzere 3 ay süre ile geçici müsaade kararı verilmiştir. Şirket hakkında 16/09/2024 tarihinde açılan dava ile konkordato mühleti verilmesi talep edilmiştir.”

Açıklamada ayrıca, duruşmanın 5 Aralık 2024 günü saat 13:30’da yapılacağı ve alacaklıların dilekçe ile itiraz edebilecekleri belirtilmiştir.

Mahkeme, davacı şirketin ödemelerinin geçici komiserlerin onayına tabi tutulmasına karar vermiştir. Konkordatonun başarıya ulaşmasının olanaklı olup olmadığını incelemek amacıyla, hukukçu bilirkişi Dr. Öğretim Üyesi Tayfun Ercan, yeminli mali müşavir ve bağımsız denetçi Nurullah Çuhadar ve Prof. Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şentürk geçici konkordato komiseri olarak görevlendirilmiştir.

Bu gelişmeler, Binsa Et ve Et Ürünleri Sanayi için önemli bir dönüm noktası olabileceği gibi, sektördeki diğer oyuncular ve tüketiciler için de dikkate değer sonuçlar doğurabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kırmızı et üretiminde öncüydü! O ilde şaşırtan konkordato: Sancılı süreç başladı, fiyat artışı endişelendirdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz