1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kış hazırlıkları cep yakıyor: Turşu maliyeti 500 lirayı buldu

Kış hazırlıkları cep yakıyor: Turşu maliyeti 500 lirayı buldu

featured
service

Yazın sona ermesiyle birlikte evlerde kış hazırlıkları devam ediyor. Salça hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte şimdi de turşu için konserveler yapılıyor.

Çarşı, pazar ve marketlerde kışlık turşu hazırlıkları için sebzeler tezgahlardaki yerini aldı.Turşu malzemeleri cep yakıyor. Biber, kornişon, acur ve lahana gibi sebzelerde geçen yıla göre büyük artış yaşandı. Kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşlar hazırlıklarını tamamlamaya çalışırken, turşu maliyetleri de cepleri yakıyor.

Turşu kurarken, malzemelerin taze olmasının çok önemli olduğunu dile getiren pazarcı Ali Ergül, “Acur ve keleğin 3 kilosu 100 TL, turşuluk domates 25 TL, kornişon salatalıklar 75 TL. 4 kişilik bir aile için kurulacak turşunun maliyeti 500 TL’yi buluyor” dedi.

Ergün turşu için dikkat edilmesi gerekenleri de anlattı. Ergül, turşu kuracaklara taze ürün uyarıda bulundu.

Ergül malzeme seçiminin püf noktasını da şöyle anlattı:

“Turşu kurarken vatandaşlarımız ürünlerin taze ve temiz olmasına dikkat etmelidir. Ürünler bazen 3-4 günlük oluyor müşteri bunu fark etmeyebilir. Ancak günlük taze ürünler alsınlar. Bildikleri esnaflardan alışveriş yapsınlar. Ona göre alır yaparlarsa daha iyi ve sağlıklı bir turşu olur. Tazeliğini de ürünlerin kararma yapmasından taze olup, olmadığını anlayabilirler. Pazara ürünlerimiz günlük ve taze geliyor. Gelsinler, gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapsınlar” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kış hazırlıkları cep yakıyor: Turşu maliyeti 500 lirayı buldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz