1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kök maaşı hatırlatan emeklilerden 2 bin 500 liralık zamma tepki: ‘Nimet-külfet’ dengesine de aykırı

Kök maaşı hatırlatan emeklilerden 2 bin 500 liralık zamma tepki: ‘Nimet-külfet’ dengesine de aykırı

featured
service

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler’in açıklamasıyla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Bugün en düşük kök aylığın 5 bin 500 TL olduğunu vurgulayan ve ANKARAGÜNDEM’a konuşan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, hükümetin bu paraya ek olarak 7 bin TL harçlık ödeyerek kök aylığı aşan bir sosyal yardımı emeklilere sunacağını dile getirdi.

“Dünyanın neresinde görülmüştür, aylığı aşan bir sosyal ödeme?” diyerek eleştiren Ergün, bu durumun emekliler arasında adaletsizliği artıracağını ve yüksek prim ödeyen emeklilere haksızlık yapılacağını savundu.

Ergün, yasa teklifinin emekliler arasındaki adaletsizliği körükleyeceğini belirterek, “Bu anayasaya da, insan haklarına da, sosyal güvenliğin temel ilkesi olan ‘Nimet-Külfet’ dengesine de aykırı bir durumdur” dedi.

Yasa teklifinin yeniden değerlendirilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması çağrısında bulunan Ergün, mecliste bu şekilde geçmesi halinde oyu veren parlamenterlere sert sözlerle seslendi.

Son olarak Ergün, “Bütün emeklilere büyümeden pay verecek bir düzenleme getirilmelidir. Mecliste görüşülürken bu teklifin kabul edilmesi halinde, kendilerine şunu söylemek istiyoruz; ‘Bir daha emekliye yolda selam bile vermeyin'” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kök maaşı hatırlatan emeklilerden 2 bin 500 liralık zamma tepki: ‘Nimet-külfet’ dengesine de aykırı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz