1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Komut alıp konuşan yerli araba Avrupa’ya gidiyor! İlaçlama yapıyor, yük taşıyor: İşte Karay-M’nin özellikleri

Komut alıp konuşan yerli araba Avrupa’ya gidiyor! İlaçlama yapıyor, yük taşıyor: İşte Karay-M’nin özellikleri

featured
service

BULAQ Teknoloji’nin geliştirdiği en dikkat çekici ürünlerden biri Karay-M isimli otonom araç. Aşkan Jalali, firmanın kurucu ortaklarından biri olarak, Karay-M’nin 350 kilogram kadar yük taşıyabildiğini ve hassas GPS sistemi ile görüntü işleme kullanarak yol şerit takibi yaptığını belirtti. Karay-M, sesli komutlarla kullanıcılarıyla etkileşimde bulunabilen ve kendini tanıtabilen bir yapay zeka sistemine sahip. Ayrıca, telefon uygulaması ile rahatça kontrol edilebiliyor.

BULAQ Teknoloji, Karay-M ile Avrupa pazarında rekabet etmeyi ve endüstri 5.0 için gereken kalite ve sürdürülebilirliği yakalamayı hedefliyor. Jalali, aracın özellikle şantiye alanları ve araziler gibi zorlu koşullara sahip dış mekanlarda yük taşıyabildiğine ve Gazi Üniversitesi’nin bu araçlardan iki tanesini bilimsel araştırmalar için satın aldığını ifade etti.

BULAQ Teknoloji’nin diğer bir önemli ürünü ise Karay isimli otonom tarım aracı. Bu araç, zirai ilaçlama işlevini yerine getirirken, dron ve traktör gibi geleneksel yöntemlerin ötesinde bir çözüm sunuyor. Jalali, özellikle üzüm bağları ve meyve bahçelerinde ağaç altı ve yaprak ilaçlama ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandığını belirtti. Geleneksel yöntemlerde karşılaşılan mazot ve işçi maliyetleri gibi sorunlara çözüm sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

yerli-arac-karay-m-3.jpg

BULAQ Teknoloji, Avrupa pazarında rekabet edebilme hedefini güdüyor ve Azerbaycan ile yurt dışı pazarında görüşmelerine devam ediyor. Şirket, geliştirdiği otonom araçların maliyet ve kalite açısından Avrupa pazarında başarılı olabileceğine inanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Komut alıp konuşan yerli araba Avrupa’ya gidiyor! İlaçlama yapıyor, yük taşıyor: İşte Karay-M’nin özellikleri
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz