1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Konkordato Sistemi Yeniden Ele Alınmalı

Konkordato Sistemi Yeniden Ele Alınmalı

featured
service

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ticari sürdürülebilirlik ve güven ortamının korunmasının önemine dikkat çekerek, konkordato sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Baran, yaptığı yazılı açıklamada bu yıl sadece 7 ayda 1554 konkordato başvurusu yapıldığını belirtti. Bu rakam, sistemin sıkıntılarını ve ticari çevrelerde kaygıları arttırdığını gösteriyor.

Baran, küresel ölçekteki ve borsada işlem gören firmaların bile konkordatoya başvuruda bulunduğunu aktardı. “Konkordato ilan eden bir şirketten alacaklı olan firmalar, tahsilat yapamadığı için zor durumda kalıyor. Bu endişeler ticari ilişkilerde ‘benim ticaret yaptığım firma konkordato ilan ederse’ korkusunu doğurdu” dedi.

Baran, mevcut sistemin borçlu firmaları korurken alacaklıları zor durumda bıraktığını belirterek, “Konkordato fonu oluşturulmalı. Bu sayede konkordato ilan eden firmalar, alacaklılar fondan tahsilat yapabilir ve süreç daha sağlıklı bir şekilde ilerleyebilir” ifadelerinde bulundu.

Baran, konkordato sisteminin mevcut haliyle devam etmesi durumunda, yeni mağduriyetlerin ortaya çıkabileceği uyarısında bulunarak, bu konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine alınması gerektiğini savundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konkordato Sistemi Yeniden Ele Alınmalı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz