1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Konut ve Araç Satışında Yeni Dönem! 15 Eylül’de Başlıyor…

Konut ve Araç Satışında Yeni Dönem! 15 Eylül’de Başlıyor…

featured
service

Konut satışlarında, satıcılar e-Devlet üzerinden gayrimenkullerini seçip emlakçıları yetkilendirerek, yalnızca yetkilendirilmiş emlakçıların bu ilanları verebileceği bir sistem uygulanacak. Benzer bir uygulama otomotiv sektöründe de hayata geçirilecek.

Ayrıca Bolat, Çin’den ucuza ürün getirenlerle ilgili de gerekli kararların alındığını ve bu konuda yakında açıklamalar yapılacağını belirtti.

Mahmut Gürcan’ın açıklamalarına göre, Türkiye’de emlak ilanlarında yeni bir düzenleme yapılacak. Bu düzenleme ile ilanların doğruluğunu ve güvenilirliğini artırmak hedefleniyor. Vatandaşlar, e-devlet üzerinden kendi gayrimenkullerini seçerek, ilan vermek istedikleri emlakçıya yetki verebilecekler. Ayrıca, ilanları kendileri de doğrudan siteye koyabilecekler.

Yeni sistemin 15 Eylül’de hibrit bir modelle başlaması planlanıyor, yılbaşı itibarıyla ise tüm ilanların “doğrulanmış” olması zorunlu olacak. Bu düzenleme, sahte ilanların ve manipülatif fiyatlandırmaların önüne geçmeyi amaçlıyor. Özellikle kiralık ev ve satılık araba ilanlarındaki fiyat spekülasyonlarının kontrol altına alınması bekleniyor. Bu sistemin, piyasa işleyişini daha şeffaf hale getirerek kiraların düşmesine de katkıda bulunabileceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konut ve Araç Satışında Yeni Dönem! 15 Eylül’de Başlıyor…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz