1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Köyde ilk kez ekildi, sonuçlara inanamadılar! Hasat yapıldı ve verim beklentinin üzerinde…

Köyde ilk kez ekildi, sonuçlara inanamadılar! Hasat yapıldı ve verim beklentinin üzerinde…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu’nun bozkırında ekilen ürün gülümsedi. Köyde çiftçinin toprağına sınama emelli ekilen üründe beklenmedik bir verim alındı ve bu gidişat herkesi oldukça neşelendirdi. Üstelik ekilen ve hasadı yapılan bu ürün iç ve dış ticarette potansiyele sahip.

Yozgat şehrinin Boğazlıyan İlçesindeki Gövdecili köyünde İdris Oğuzhan adlı çiftçiye ait 1,5 dekarlık alanda ilk kez ekilen tıbbi ve aromatik nebat cinslerinden olan bu ürünşan hasadı gerçekleştirildi.

1.5 dekar alana ekilen kişnişte verim beklenenin üzerinde oldu. Hasat sonrası 337 kg verim elde edildi.

Yozgat’ta tıbbi ve aromatik ürünleri artırmak ve ürünlerin yöreye geçimlerini sağlamak emeliyle kişniş sınama ekimi yaptıklarını söyleyen Şehir Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, “Bu sene de kişniş nebatını şehrimiz ekolojik koşullarında yetişme ve büyümesini gözlemlemek emeliyle ekim ve yapımını yaptık.” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

-Kişniş, hem iç hem de dış ticaret potansiyeli olan ehemmiyetli bir tıbbi nebatıdır. Ülkemiz abuhava ve toprak koşulları bakımından kişniş imaline oldukça ergonomiktir. Çiftçimiz İdris Oğuzhan’ın 1,5 dekarlık sınama tarlasına 2,5 kg tohum ekildi ve 337 kg ürün alındı. Olağanda dekar başına 80-100 kg ürün alınırken bizim bu sınamamızda dekara 225 kg verim alındı.

Kişniş ve eşi tıbbi aromatik nebatları ekmek isteyen çiftçilerin şehir ve ilçe müdürlüklerinden bilgi alabileceklerini de belirten Özkaya çiftçilere kılavuzluk etmeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Köyde ilk kez ekildi, sonuçlara inanamadılar! Hasat yapıldı ve verim beklentinin üzerinde…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz