1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Çekmek İsteyen Emekliler Dikkat: Maaşınıza El Konulabilir!

Kredi Çekmek İsteyen Emekliler Dikkat: Maaşınıza El Konulabilir!

featured
service

Dolandırıcılar, yüksek faizli kredi verme vaadiyle mağdurları tuzağa düşürdü. Memur, emekli ve kamu görevlilerine, “Kredi çıkarılır” vaadiyle borçlandıran dolandırıcılar, sonrasında bu kişileri icraya verdi ve tefecilik yöntemleriyle mağdur etti. Bazı mağdurların maaşlarına da el konuldu.

Soruşturmada, dolandırıcıların sosyal medya hesapları ve internet siteleri kullanarak ilanlar yayımladıkları ve bunları otobüs durakları, kahvehaneler gibi yerlere yapıştırdıkları tespit edildi. “ksmkuyumculuk.com” adlı internet sitesinin ve çeşitli sosyal medya hesaplarının kullanıldığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, dolandırıcılara yönelik ağır ceza talepleri yer alıyor. Şüphelilerden bazıları için 30 yıl, bazıları için ise 954 yıl hapis cezası isteniyor. Dolandırıcıların 99 mağdurdan toplamda 5 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirtiliyor.

Bu tür dolandırıcılıklardan korunmak için, maddi sıkıntı yaşayan emeklilerin ve kamu görevlilerinin resmi kanalları kullanarak yardım talep etmeleri büyük önem taşıyor. Resmi kurumlarla iletişim kurarak, dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunmalı ve güvenilir kaynaklardan bilgi alınmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi Çekmek İsteyen Emekliler Dikkat: Maaşınıza El Konulabilir!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz