Kredi kartı harcamaları durdurulamıyor… Yine arttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu durumu kontrol altına almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi kartı limitlerine yönelik düzenlemeler yapması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan düzenlemelere göre, kredi kartı limitleri aylık gelirin belirli bir katıyla sınırlandırılacak. Yeni düzenlemeye göre, kısa süredir kredi kartı kullananlar için maksimum limit aylık gelirin 4 katı olacakken, uzun süreli ve düzenli ödemeleri olan müşterilere ise maaşları ve yan gelirlerinin toplamının 8 katı kadar limit tahsis edilecek.

Ayrıca, yüksek taksitli harcamaların azaltılması amacıyla taksit sayısında da düzenlemeler yapılması bekleniyor. Bu adımların kredi kartı kullanımını kontrol altına alarak ekonomik istikrarı sağlamaya yönelik olduğu belirtiliyor.

Merkez Bankası’nın mart ayında faiz oranlarını artırmasıyla kredi kartı nakit avans çekimlerinde faiz oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseltilmişti. Ancak bu tür ilave tedbirlerin kredi kartı kullanımını azaltmada yeterli olmadığı gözlemleniyor. Uzmanlar, enflasyonun ve yüksek faiz oranlarının kredi kartı harcamalarındaki artışın temel nedenleri olduğunu vurgularken, ihtiyaç kredilerindeki faiz oranlarının kredi kartı faizlerine kıyasla hâlâ çok yüksek olmasının da kredi kartı kullanımını artırdığını belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi kartı harcamaları durdurulamıyor… Yine arttı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz