1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür? Yeni Vergi Paketi Sonrası Herkes Bankalara Akın Etti!

Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür? Yeni Vergi Paketi Sonrası Herkes Bankalara Akın Etti!

featured
service

Bu gelişmelerin ardından, internette “kredi kartı limitimi 99 bin TL nasıl yapabilirim?” gibi aramalar da sıklıkla yapılmaya başlandı. Peki, kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Bazı bankalar, internet şubesi veya mobil uygulamalarında limit değiştirme imkânı sunmaktadır. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra kredi kartı ayarları bölümünden ‘limit düşürme’ seçeneğine ulaşarak istediğiniz yeni limiti belirtebilirsiniz. Talebiniz işleme alındıktan sonra banka yetkilileri tarafından incelenecek.

Limit düşürmeden önce mevcut kredi kartı borçlarınızı gözden geçirmeniz önemli. Banka, yeni limitin mevcut borcunuzdan yüksek olmamasını isteyebilir eğer borcunuz yeni belirleyeceğiniz limitin altında ise, talebinizin onaylanma süreci daha hızlı olur.

Bankalar, limit düzenlemelerinde düzenli ve zamanında yapılan ödemeleri dikkate alırken kredi notunuz yüksekse ve ödemelerinizi aksatmadan yapıyorsanız, bankanın limit düşürme talebinizi kabul etme olasılığı da artış gösteriyor.

Limit düşürme talebiniz onaylandığında, banka sizi bilgilendirecek ve yeni limitiniz geçerli olacaktır fakat belirli bir süre içinde sık sık limit değişikliği taleplerine izin vermeyebilir.

Kredi kartı limitinizi düşürmek için ilk adım, bankanızla iletişime geçmektir. Müşteri hizmetlerini arayarak veya şubeye giderek limit düşürme talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca birçok banka, bu işlemi internet bankacılığı veya mobil uygulama üzerinden de gerçekleştirmenizi sağlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür? Yeni Vergi Paketi Sonrası Herkes Bankalara Akın Etti!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz