1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Kartı Sahipleri İçin Yeni Dönem: Son 15 Gününüz Kaldı

Kredi Kartı Sahipleri İçin Yeni Dönem: Son 15 Gününüz Kaldı

featured
service

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yapılandırma işlemlerine çoktan başladı. Şu ana kadar kamu bankaları aracılığıyla yapılandırılan borç miktarı 1,5 milyar TL’yi aştı. Özel bankalardan İş Bankası ve Akbank da bu sürece dahil olarak yapılandırma işlemleri için düğmeye bastı.

Merkez Bankası, bireysel kredi kartı borçları için uygulanacak azami faiz oranlarını borcun büyüklüğüne göre farklılaştıracak. 24 Ekim’de açıklanacak olan bu oranlar, 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek. Mevcut referans oranlarına göre, dönem borcu 25 bin TL’nin altında olan kredi kartları için faiz oranı yüzde 3,50, 25 bin TL ile 150 bin TL arasındaki borçlar için yüzde 4,25, 150 bin TL üzerindekiler için ise yüzde 4,75 olacak.

60 AYA KADAR TAKSİTLENDİRME İMKANI BULUNUYOR

BAŞVURU SÜRESİ VE ŞARTLAR

BDDK’nın aldığı kararla, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenler, borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Özellikle asgari ödeme tutarını karşılamakta zorlanan kredi kartı sahipleri, borç bakiyelerini bu yeni düzenlemeyle taksitlendirme imkanına sahip olacak.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların bir yıl içinde başvuru yapması gerekiyor. Ayrıca, kredi kartı yapılandırması yapan kişiler borçlarının yarısını ödemeden kart limitlerini artırma imkanına sahip olamayacak.

İhtiyaç kredisi borçları için de 30 gün ve daha uzun süre gecikmeye giren borçlular, 60 aya kadar yapılandırma başvurusunda bulunabilecekler. Ancak yapılandırma fırsatından faydalanmak için başvuruların bir yıl içerisinde yapılması şart koşuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi Kartı Sahipleri İçin Yeni Dönem: Son 15 Gününüz Kaldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz