1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi kullananlar bunu bekliyordu: Borçlulara 60 ay yapılandırma başladı

Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi kullananlar bunu bekliyordu: Borçlulara 60 ay yapılandırma başladı

featured
service

BDDK’nın duyurduğu yeni düzenlemeye göre, hem kredi kartı hem de ihtiyaç kredisi borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuluyor. Bu karar doğrultusunda, borçlarını ödeyemeyenler 60 aya varan vadelerle yapılandırma yaparak borçlarını taksitler halinde ödeyebilecek.

Borç yapılandırmasıyla toplam borç tutarı taksitlendirilecek ve ödenecek taksitler, mevcut kredi kartı asgari ödeme tutarına eklenerek tahsil edilecek. Böylece, borçluların her ay düzenli ödeme yaparak borçlarını daha kolay kapatmaları sağlanacak.

BDDK’nın kararının ardından kamu bankaları sürece öncülük etti. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, şu ana kadar toplamda 1,5 milyar TL’yi aşan kredi kartı borç yapılandırması gerçekleştirdi. Özel bankalar arasında ise İş Bankası ve Akbank, yapılandırma sürecine hızlıca dahil oldu ve müşterilere yapılandırma imkanı sunmaya başladı.

Kredi kartı borçları için uygulanacak faiz oranları, borcun tutarına göre farklılık gösterecek ve 24 Ekim’de duyurulacak. 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek yeni faiz oranları, Merkez Bankası’nın belirlediği referans faiziyle uyumlu olacak.

Mevcut yapılandırmalarda yüzde 3,11 oranında faiz uygulanıyor. Ancak yeni oranların açıklanmasıyla birlikte borç miktarına göre farklı faizler uygulanacak. Belirlenen kriterlere göre:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi kullananlar bunu bekliyordu: Borçlulara 60 ay yapılandırma başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz