Kripto paraya ve borsaya vergi geliyor! Binlerce yatırımcıya kötü haber: Bakan Şimşek duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şimşek, milletvekillerinin de tasarruf tedbirlerini dikkate alarak hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek, yatırım ödeneklerinde %15 oranında kesinti yapılacağını ve fiziki ilerlemesi %75’ten fazla olan yatırım projelerine öncelik verileceğini aktardı. Ayrıca Bakan Şimşek, kamu yatırım programına yeni proje alımı olmayacağını da vurguladı.

Tasarruf paketinin bir sonraki aşaması ise Kamu İhale Yasası’nı Avrupa standartlarına uygun hale getirmek olacak. KİT’lerdeki yönetim anlayışının değişeceğini söyleyen Bakan Şimşek, pek çok vergi muafiyeti, indirimi, teşviki ve istisnasının kaldırılacağını bildirdi. Fon gelirlerinden alınan vergilerde de artış olacağını söyleyen Şimşek, bu konuyla ilgili dünyada yapılan uygulamaları örnek göstererek, elde edilen gelirlerin vergilendirilmesinin gerekliliğini açıkladı.

Şimşek, kripto varlıklardan ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni düzenlemelerin de yolda olduğunu açıklayarak: “Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları vb. bunların disipline edilmesi lazım” dedi.

Yabancı sermayenin Türkiye’ye ilgi duyduğunu ancak yabancı sermaye girişinin artması için bazı koşulların yerine getirilmesi gerektiğini belirten Şimşek, “Yabancı sermaye gideceği ülkedeki kurallara bakar, hukuki güvencelere bakar. Biz bunları sağlarsak, kuralları net olarak koyarsak yabancı sermaye de gelir” değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyon ile mücadele çalışmalarını da ele alan Şimşek, “Enflasyon kalıcı olarak düşecek. Ne örtük ne açık bir kur taahhüdümüz yok. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kaynak girişi var. Son 12 ayda yaklaşık 17 milyar dolarlık net yabancı girişi oldu. Yabancıların tahvillerdeki oranı yüzde 10’lara gidiyor. Enflasyonu indireceğimize dair güven arttığı zaman ben inanıyorum çok ciddi fon akışı olacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kripto paraya ve borsaya vergi geliyor! Binlerce yatırımcıya kötü haber: Bakan Şimşek duyurdu

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz