1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kripto piyasasında Ekim ayının ikinci en büyük likidasyon günü yaşandı

Kripto piyasasında Ekim ayının ikinci en büyük likidasyon günü yaşandı

featured
service

21 Ekim’de 70 bin dolar seviyesine yaklaşarak yatırımcılarda yükseliş beklentisi yaratan Bitcoin, 23 Ekim’de 65,500 dolara kadar düşse de, kısa süreli bir toparlanmayla 67,386 dolara çıktı. Şu anki veriler, Bitcoin’in 67,222.45 dolardan işlem gördüğünü gösteriyor.

Ethereum ise son 24 saatte %2’den fazla düşüş yaşayarak 2,549 dolara kadar geriledi. 21 Ekim’de 2,750 dolar ile iki ayın en yüksek seviyesine ulaşan ETH, yüksek işlem ücretlerinin ağdaki faaliyetleri caydırdığına dair göstergelerle karşı karşıya kaldı.

Tüm bu volatiliteye rağmen, Bitcoin’e olan kurumsal ilgi güçlü kalmayı başardı. 23 Ekim’de ABD merkezli 11 spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), toplamda 198.5 milyon dolar net giriş gördü. Bu girişlerin en büyük kısmı, 323.6 milyon dolar ile BlackRock’un iShares Bitcoin Trust ETF’ine yapıldı. Ancak, ARK 21Shares Bitcoin ETF’inden 99 milyon dolar ve Bitwise Bitcoin ETF’inden 25.2 milyon dolar çıkış yaşandı.

Uzmanlar, Bitcoin’in 2024 ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın kazanması durumunda 92 bin dolara kadar yükselebileceğini öngörüyor. Bitwise’ın strateji uzmanı Jeff Park, Trump’ın zaferinin kripto piyasalarını büyük bir yükselişe sokabileceğini belirtti. Park’ın öngörüsü, Trump’ın 2024 kampanyasında kripto dostu politikaları ön planda tutması ve ABD’yi “dünyanın kripto başkenti” yapma vaadiyle güç kazanıyor. Hatta Trump, ilk gününde SEC Başkanı Gary Gensler’ı görevden alacağını bile açıkladı.

Ancak bazı uzmanlar, bu yükselişin kalıcı olmayabileceğini düşünüyor. Milyarder yatırımcı Mark Cuban, Trump’ın zaferinin kısa vadede kripto fiyatlarında bir artışa neden olabileceğini, ancak bu yükselişin Trump’ın bazı ekonomik politikalarının uzun vadede enflasyona yol açabileceği için sürdürülemeyebileceğini belirtti.

Bernstein Research tarafından yayınlanan bir rapora göre, Bitcoin 2025 yılına kadar 200 bin dolara ulaşabilir. Raporda, Bitcoin madenciliği sektöründeki değişiklikler ve kurumsal yatırımcıların artan ilgisi vurgulandı. Özellikle büyük varlık yöneticilerinin Bitcoin ETF’leri üzerinden Bitcoin biriktirdiği ve bu eğilimin hızlanacağı öngörülüyor. Raporda ayrıca, yapay zeka için gereken hesaplama gücüne duyulan talebin artmasıyla Bitcoin madencilerinin farklı gelir kaynaklarına yönelebileceği de belirtiliyor.

Sonuç olarak, Bitcoin ve Ethereum piyasalarındaki son gelişmeler, hem fırsatlar hem de riskler sunmaya devam ediyor. Özellikle siyasi gelişmeler ve madencilik sektöründeki yenilikler, önümüzdeki yıllarda bu kripto varlıkların geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kripto piyasasında Ekim ayının ikinci en büyük likidasyon günü yaşandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz