Kulis: Yeni vergiler geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği, çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi alınması uygulaması da yeni vergi paketinde yer alacak. Yeni pakette, teşvik, istisna veya muafiyet kapsamına girse bile firmaların ödeyeceği kurumlar vergisinin yüzde 15’in altına düşmemesine yönelik düzenleme yapılacağı belirtiliyor.

Vergiden muaf olan faaliyetlere her seferinde yenileri eklendiği için, istisna, muafiyet ve vergi indirimlerinin kapsamı da giderek genişledi. Örneğin, kurumlar vergisinden istisna tutulan 30 civarında kazanç alanı bulunuyor.

Hükûmetin yaptığı bir başka çalışma ise gayrimenkullerin ve arsaların gerçek değeri üzerinden alım satımı konusunda olacak. Bir anlamda imar rantı veya taşınmaz satışından elde edilen gelirlerin gerçek değeri üzerinden vergilendirilmesi gündeme gelecek.

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamu harcamalarında yapılacak kesintiler ve yeni gelir artırıcı uygulamalarla yıl sonu bütçe açığının hedeflenen oranın altına düşürülmesi planlanıyor. Bütçe açığının millî gelire oranı için bu yıl yüzde 6,4 hedef konulmuştu. Giderleri düşürüp, kayıt dışı mücadele ve gelir artırıcı diğer uygulamalarla bu oranın yıl sonunda yüzde 5’ler seviyesine indirilmesi planlanıyor.

AKP kaynakları, Maliye Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaların kısa süre içinde Meclis gündemine geleceğini, tatil öncesinde ekonomi alanında hazırlanacak bir torba teklifle, vergi mevzuatındaki güncellemelerin yasalaştırılacağını kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kulis: Yeni vergiler geliyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz