Kurbanlık fiyatları uçuşa geçti! Geçen yılın en yüksek fiyatı bu yıl en düşük fiyat oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir ‘de besicilik yapan Baran Türkmen, “Her şeyde olduğu gibi kurbanlıklarda bu sene enflasyona yetişemiyor. Bu sene kurbanlık fiyatları yüzde 50 arttı” dedi.

Fiyatların artışında özellikle yem girdilerinin yükselmesinin etkili olduğunu vurgulayan Türkmen, “Girdilerimiz yükseldi. Yem, silaj, küspe ve geçenlerde haberlere konu olan bakıcı, bir bakıcı şu an 50 bin lira. Benim çiftliğimde şu an 10’a yakın bakıcı çalışıyor. Bunların hepsinin maliyetleri çok fazla arttığı için biz kar marjını onlara yaptığımız zamma yansıtamıyoruz. Biz sadece bu işin sürekliliğini devam ettirebilmek için çok düşük kârlarla sürümden para kazanmaya çalışıyoruz. Bununla da bir nevi savaşıyoruz. Aldığımız maliyetlerin hepsi kendini ikiye katlamasına rağmen biz bunu hayvana yansıtamıyoruz” dedi.

Kurbanlık piyasasını değerlendiren Türkmen geçtiğimiz yıl en pahalı kurbanlığı 100 bin liraya sattığını belirtirken bu yıl en ucuz kurbanlığın 100 bin lira olduğunu belirtti: Geçen sene en pahalı kurbanlık 100 bin liraydı. Bu sene en ucuz kurbanlık 100 bin lira. Geçen sene tavan olan fiyat, bu sene en düşük kaldı. Her şeyde olduğu gibi hayvanda da böyle maalesef 7 ortak olarak alınan büyükbaş kurbanlığın kişi başına maliyeti 15 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiyor.

Besici Türkmen kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gereken hususları da anlattı. Kurbanlık seçilen hayvanın sağlıklı görünmesinin çok önemli olduğunu söylen Baran Türkmen, alışverişi tecrübeli, tanıdıkları esnaflardan yapmaları gerektiğini söyledi.

Türkmen, kurbanlık alacak vatandaşlara şu önerilerde bulundu: Hayvanların şap hastalığı geçirmemiş olması lazım, geçirmişse bile o an şaplı olmaması lazım. Hayvanların 2 yaşını geçmiş olması lazım. Kurban işi yılda bir defa insanın gönlüne ve gözüne hoş gelmesi lazım. Kurbanı önden almaları aslında dezavantaj ya da avantaj değil. Çünkü artık fiyatlar kurbana bir buçuk ay kala oturuyor. Kurban sonuna kadar devam ediyor. Üç aşağı beş yukarı değişmiyor. Güvendikleri yerden almalarını tavsiye ediyorum.

Kaynak: İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurbanlık fiyatları uçuşa geçti! Geçen yılın en yüksek fiyatı bu yıl en düşük fiyat oldu

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz