1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Küresel Piyasalar Fed’in Faiz Politikalarıyla Karışık Seyir İzliyor

Küresel Piyasalar Fed’in Faiz Politikalarıyla Karışık Seyir İzliyor

featured
service

ABD’de geçen hafta güçlü gelen istihdam verileri Fed’in faiz indirimlerine ilişkin beklentiler etkiledi.

Bankanın faiz indirim sürecine daha küçük adımlarla devam edeceğine yönelik beklentilerin artması, tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş ve Orta Doğu’daki gerilim küresel piyasalarda risk iştahının azalmasına neden oldu.

Fed yetkililerinden gelen açıklamalar takip edilirken Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, risk dengesinin yüksek enflasyondan yükselen işsizliğe doğru kaydığını bildirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in kasımda 25 baz puanlık faiz indirimi yapma ihtimali yüzde 87 seviyesinde bulunurken, 50 baz puanlık faiz indirimi ihtimali tamamen ortadan kalktı

Söz konusu gelişmelerle ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi ağustos ayından bu yana ilk defa yüzde 4 seviyesinin üzerine çıkarken, dolar endeksi yeni günde 102,4 seviyelerinde seyrediyor.

Altının ons fiyatı ise dün günü yüzde 0,4 değer kaybıyla tamamlarken, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üstünde 2 bin 643 dolardan işlem görüyor.

Brent petrolün varil fiyatı, dün gününü 3,8 yükselişle 80,8 dolardan tamamlamasının ardından, bugün yüzde 1,7 azalışla 79,5 dolar seviyelerinde.

New York Borsası’nda dün Dow Jones endeksi yüzde 0,94, S&P 500 endeksi yüzde 0,96, ve ​Nasdaq endeksi yüzde 1,17 değer kaybetti. ABD’de endeks vadeli kontratlar ise güne karışık seyirle başladı.

Kurumsal tarafta ise Google’ın hisseleri, ABD’de federal bir yargıcın Google’ın Android kullanıcılarına uygulamaları indirmek ve uygulama içi ödemeler için daha fazla seçenek sunmasını zorunlu kılmasının ardından yüzde 2,5 değer kaybetti.

Analistler, bu hafta bilanço sezonunun başlayacağına işaret ederek, ABD’nin büyük bankalarından JPMorgan Chase ve Wells Fargo başta olmak üzere BlackRock, PepsiCo, DeltaAir ve Domino’s Pizza gibi şirketlerin finansal sonuçlarının takip edileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Küresel Piyasalar Fed’in Faiz Politikalarıyla Karışık Seyir İzliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz