1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Küresel Piyasalarda Faiz Kararları ve Ekonomik Veriler Gündemde

Küresel Piyasalarda Faiz Kararları ve Ekonomik Veriler Gündemde

service

Küresel piyasalarda, geçtiğimiz hafta ABD’den gelen ekonomik verilerin resesyon korkularını artırmasıyla satış baskısı gözlemlendi. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından atılacak faiz adımları konusunda belirsizliklerin sürdüğüne dikkat çekti.

ABD’de, tarım dışı istihdamın ağustosta 142 bin kişi arttığı açıklanırken, bu rakam piyasa beklentilerinin altında kaldı. İşsizlik oranı ise %4,3’ten %4,2’ye geriledi. Ortalamanın altında kalan bu veriler, resesyon korkularını daha da derinleştirdi.

ABD’de ADP Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanan özel sektör istihdamı, ağustosta yalnızca 99 bin artış gösterdi. JOLTS açık iş sayısı ise %7,673 bine düşerek, Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Öte yandan, hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) veri setleri, beklenenden iyi sonuçlar gösterdi.

Fed yetkilileri de önceki toplantılardaki açıklamalarında, enflasyonun %2 hedefi doğrultusunda ilerlediği yönünde ifadeler kullandı. New York Fed Başkanı John Williams, politika duruşunun kısıtlayıcılık derecesini azaltmanın uygun olduğunu belirtirken, Christopher Waller da daha büyük faiz indirimlerine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Avrupa borsalarında, A ECB’nin faiz kararına ilişkin belirsizlikler gözlemlendi. Analistler, ECB’nin bu yıl içinde iki faiz indirimi daha yapmasını bekliyor. Claudia Buch ve Joachim Nagel’in açıklamaları da piyasalarda dikkate alınmakta.

Asya piyasalarında, yarı iletken sektörü, satış baskısının öncüsü oldu. Japonya’da Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda, verilerin tahminler doğrultusunda ilerlemesi halinde faiz artışlarına devam edeceklerini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Küresel Piyasalarda Faiz Kararları ve Ekonomik Veriler Gündemde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz