1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Küresel Piyasalarda Hareketli Günler

Küresel Piyasalarda Hareketli Günler

service

Küresel piyasalarda, ABD’de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin ardından artan ‘yumuşak iniş’ beklentileri, risk algısını düşürmüş durumda. Ancak haftanın son işlem gününde piyasalarda karışık bir seyir göze çarpıyor.

Güç kaybeden istihdam verileri ve ekonomik büyüme, ABD Merkez Bankası (Fed)’nın bu ay 50 baz puanlık faiz indirimine gitme beklentilerini zayıflatıyor. ABD’de açıklanan ÜFE, ağustos ayında aylık bazda %0,2 artış göstermişken yıllık artış %1,7 olarak kaydedildi.

Çekirdek ÜFE ise, aylık %0,3 ve yıllık bazda %2,4 oranında bir artış göstermiştir. Analistler, bu verilerin Fed’in gelecekteki adımlarının yumuşak olacağını doğruladığını öne sürüyor.

Dün açıklanan verilere göre, ilk kez işsizlik maaşı talep edenlerin sayısı 230 bine yükseldi. Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, enflasyondaki yukarı yönlü risklerin azaldığını belirterek Faiz indirimlerinin önümüzdeki hafta başlamasının uygun olacağını belirtti.

Brent petrolün varil fiyatı dün %2,2 artışla 72 dolara yükselirken, altının ons fiyatı rekor kapanış gerçekleştirdi. Aynı zamanda, Avrupa borsaları da ECB’nin faiz indirimleri sonrasında alıcılı bir seyir izlemekte.

Asya piyasalarında ise karışık bir hava hâkim. Japonya’da sanayi üretimindeki artış yerel para birimlerinin güçlenmesine neden oldu. Ayrıca, Borsa İstanbul, günü %1,08 artışla tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Küresel Piyasalarda Hareketli Günler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz