Diğer Fed yetkililerinin açıklamaları da yakından takip edildi. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, iş gücü piyasasının zayıflaması durumunda daha büyük bir faiz indirimi olasılığına açık olduğunu belirtirken, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, enflasyonla mücadelenin henüz kazanılmadığını ve faiz indirimlerinin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
ABD’nin doğu ve güney limanlarında çalışan işçilerin başlattığı grev, tedarik zincirinde aksamalara neden olabileceği endişesi yarattı. Grev, ücret konusunda geçici bir anlaşmaya varılmasının ardından son buldu. Ancak Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, grevin devam etmesi durumunda fiyat artışlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.
İran’ın İsrail’e balistik füze saldırısı ve İsrail’in karşılık vereceği yönündeki tehditleri, Orta Doğu’daki tansiyonu yükseltti. Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bölgedeki çatışmaların daha da tırmanma riskinin küresel ekonomiye önemli olumsuz etkiler yapabileceğini ifade etti.
ABD’de eylül ayında açıklanan tarım dışı istihdam verileri, beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi ve işsizlik oranı yüzde 4,1’e geriledi. Ancak imalat sanayi PMI verileri zayıf kaldı, bu da ekonomideki daralmanın sürdüğüne işaret etti. Analistler, bu karışık verilerin, ABD ekonomisinin “yumuşak iniş” yapabileceğine dair iyimserliği artırdığını ancak jeopolitik risklerin bu iyimserliği gölgelediğini belirtiyor.
ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi geçen hafta 21 baz puan artarak yüzde 3,96’ya yükseldi. Dolar endeksi yüzde 2 artışla 102,5 seviyesine çıkarken, altının ons fiyatı yüzde 0,2 azalarak 2.653,5 dolara geriledi. Brent petrolün varil fiyatı ise yüzde 8,3 artışla 77,9 dolara çıktı.
Yorumlar kapalı.