1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kuru incir ihracatı 2024’te 292 milyon dolara ulaştı

Kuru incir ihracatı 2024’te 292 milyon dolara ulaştı

featured
service

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü Mehmet Ali Işık, Türkiye’nin kuru incir üretimi ve ihracatında dünya lideri konumunu sürdürdüğünü belirtti. Işık, üreticiler, tüccarlar, üniversiteler ve ihracatçılar arasındaki işbirliği sayesinde 2023/24 sezonunda başarılı sonuçlar elde edildiğini ifade etti. Ayrıca, sektör olarak kuru incirde aflatoksin ve okratoksin riskine karşı önlemler alarak, çiftçiden son tüketiciye kadar izlenebilir bir sistem kurduklarını anlattı.

Yaz meyvelerinin fiyatları uçtu! İncir cep yakıyor!

Işık, Avrupa Birliği’ne yapılan ihracatta kontrol sıklığını azaltmak için üreticilere uzun yıllardır kerevet ve ilek torbaları dağıttıklarını, bu sezon ise ihracatçı firmaların kontrol süreçlerini iyileştirmek amacıyla UV lambalar dağıttıklarını söyledi. Ayrıca, kuru incirde toplam kaliteyi artırmaya yönelik çalışmaların Kuru İncir Sektör Kurulu çatısı altında sürdüğünü vurguladı.

2024/25 sezonunun başladığını hatırlatan Işık, yeni sezonda da 2023/24’teki gibi yüksek bir rekolte beklediklerini ve kuru incir ihracatında hedeflerinin 300 milyon dolara ulaşmak olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kuru incir ihracatı 2024’te 292 milyon dolara ulaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz