1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Maaşları eritecek zam! Fatura yarın kesiliyor: 5 ürün grubuna rekor ÖTV zammı gelecek

Maaşları eritecek zam! Fatura yarın kesiliyor: 5 ürün grubuna rekor ÖTV zammı gelecek

featured
service

2024 yılının ilk yarısının sona ermesiyle zam fırtınası işaret edildi. Asgari ücrete zam yapılmamasının yanı sıra, yarın itibariyle ÖTV zammı sonrasında akaryakıt, sigara ve alkol gibi daha birçok temel üründe zam yapılması bekleniyor. Temmuz ayında başlayan zam fırtınası ilk olarak yüzde 38 oranıyla elektrik tarifelerine yansıdı.

ÖTV zam oranının yükselmesiyle benzin, motorin ve LPG fiyatlarına zam bekleniyor. Litre başına benzinden 9,45 TL, motorinden 8,86 TL kadar ÖTV alınıyor. ÜFE’nin yüzde 20 yükselişi durumunda benzinden alınan ÖTV 2 lira 27 kuruşluk zam sorasında 11 lira 34 kuruşa, motorinde 2 lira 13 kuruşluk artış sonrasında 10 lira 63 kuruşa yükseliş gösterecek. ÖTV zammı sonrasında LPG grubunda ise 1 lira 80 kuruşluk zam bekleniyor.

Tiryakileri üzen sigara zammı da yola çıktı. Sigara fiyatlarına yansıyacak ÖTV zammı sonrasında 10 TL’lik bir artış bekleniyor. Yüzde 20’lik ÖTV sonrasında 50 lira olan vergi eşiği 60 liraya kadar yükselecek. Zam sonrasında en ucuz 56 TL olan sigara fiyatı 66 TL’ye yükselecek.

187954.jpg

ÖTV zammı sonrasında yüksek alkollü içeceklerde bulunan 1.062 TL değerindeki maktu ÖTV tutarının 1.275 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Vergi zammı sonrasında bir litrelik rakının fiyatında 115 liralık bir artış olarak, 1.075 TL’den 1.190 TL’ye yükseleceği paylaşışıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maaşları eritecek zam! Fatura yarın kesiliyor: 5 ürün grubuna rekor ÖTV zammı gelecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz