1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mahfi Eğilmez’den Siber Dolandırıcı Uyarısı: ‘Brad Pitt’e Bunu Yapan Bize Ne Yapmaz?’

Mahfi Eğilmez’den Siber Dolandırıcı Uyarısı: ‘Brad Pitt’e Bunu Yapan Bize Ne Yapmaz?’

featured
service

Son dönemde sermaye piyasalarında yatırım araçlarını ve özellikle hisse senedi pazarlamak amacıyla sahte görseller hazırlayarak ünlü isimleri kullanan dolandırıcıların hedefinde Mahfi Eğilmez’in de takipçileri bulunuyor.

Eğilmez, katıldığı yayında bu konuda yaptığı değerlendirmede, sosyal medyadaki platformlarda, “Sanki benim hesaplarım varmış ve yatırım tavsiyesi veriyormuşum gibi reklamlar dönüyor. Bu hesapların tamamının dolandırıcılık olduğunu, sahte olduğunu ve benimle hiçbir ilgisi olmadığını duyurdum” dedi.

“Sponsorlu reklam gördüklerinde sahte olduğunu anlasınlar” diyen Mahfi Hoca, dolandırıcıların yöntemini de şu şekilde anlattı:

“Burada para toplayıp toplamadıklarını bilmiyorum bu dolandırıcıların. Whatsapp, telegram grupları kurup, orada belli hisseleri tavsiye ediyorlar. İnsanlar ben tavsiye etmişim sanıp alıyorlar, sonra da satıp para kazanıp çıkıyorlar. Bu sadece benim başımda değil sanıyorum, Özgür Demirtaş, Emre Alkin’in, Tuncay Turşucu’nun, Işık Ökte’nin. Adı duyulmuş bütün insanlar hakkında bunlar çıkıyor maalesef.”

Siber suçlara da bu iletileri şikâyet ettiğini belirten Mahfi Eğilmez, yurt dışında Brad Pitt ile yapılan dolandırıcılık haberini aktararak, esprili bir şekilde bu haberi şöyle değerlendirdi:

“İspanya’da iki kadın Brad Pitt ile internette konuştuğunu zannederek 325 bin euro kaptırmış. Şimdi ben de diyorum ki Brad Pitt’e bunu yapan bize ne yapmaz. Aman dikkat.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahfi Eğilmez’den Siber Dolandırıcı Uyarısı: ‘Brad Pitt’e Bunu Yapan Bize Ne Yapmaz?’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz