1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Malatya’da erkenci hasat başladı, 16 tür denendi: Merakla bekleniyor!

Malatya’da erkenci hasat başladı, 16 tür denendi: Merakla bekleniyor!

featured
service

5 dönüm üzerinde bir alanda 16 tür kayısı çeşidi üzerinde denemeler ve yetiştiricilik yapılırken, elde edilen ürünlerin bir kısmı çeşitli kurumlara, bir kısmı ise yakın çevrelere gönderiliyor.

Üretilen ürünlerin turfanda olarak tüketildiğini belirterek ticari bir amaç gözetmediklerini kaydeden çiftçi Karakuş, “Şu anda erkenci kayısı çeşidi mor 1 olarak adlandırdığımız çeşitte hasat için sona gelinmiş durumda. Diğer çeşitlerde önümüzdeki günlerde hasat başlayacak” dedi.

Kayısı meyvesi sarı, turuncu veya kırmızı renkte ve çekirdeklidir. Kayısı, dünyanın birçok yerinde yetiştirilmektedir ve taze, kuru veya konserve olarak tüketilebilir.

Kayısı, A, C ve E vitaminleri, potasyum ve lif bakımından iyi bir kaynaktır. Ayrıca antioksidanlar bakımından da zengindir ve bu da onları kalp hastalığı, kanser ve diğer kronik hastalıklara karşı korur. Kayısılar iyi bir sindirim ve bağışıklık sistemi kaynağıdır.

Kayısılar taze, kuru veya konserve olarak tüketilebilir. Ayrıca meyve suları, reçeller, marmelatlar ve soslar yapmak için de kullanılabilirler. Kayısılar ayrıca turtalarda, keklerde ve diğer tatlılarda da kullanılabilir.

– Kalp hastalığını önler: Kayısılar antioksidanlar bakımından zengindir ve bu da onları kalp hastalığına karşı korur. Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını önlemeye yardımcı olabilir. Serbest radikaller, kalp hastalığı, kanser ve diğer kronik hastalıklara yol açabilen kararsız moleküllerdir,

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Malatya’da erkenci hasat başladı, 16 tür denendi: Merakla bekleniyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz