1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Manisa’da hasadı başladı, fiyatı tepetaklak oldu: Kilosu 20 TL!

Manisa’da hasadı başladı, fiyatı tepetaklak oldu: Kilosu 20 TL!

featured
service

Nisan ayında 40 TL’den aldıkları taze bağ yapraklarının şimdilerde kilosunu 20 TL’den aldıklarını belirten Çavuşlar Mahallesinden Mehmet İğdeli, “Biz satın aldığınız taze bağ yapraklarını salamura yapmakta olan işletmelere günü birlik teslim etmekteyiz. Burada anında yapraklar hiç bekletilmeden salamura için büyük bidonların içlerinde tuzlanarak olgunlaşması için bekletilir. Burada olgunlaşma salamura yapraklar yurt içerisine ve yurt dışına gönderiliyor” dedi.

Bağ yaprağı, üzüm asmasının yapraklarından elde edilen ve salamura edilmiş bir besindir. Türk mutfağında dolma yemeğinin en önemli malzemesidir. Ayrıca sarma, yaprak sarma gibi isimlerle de bilinir.

Bağ yaprağı, C vitamini, A vitamini, potasyum ve lif bakımından zengin bir besindir. Ayrıca antioksidanlar da içerir. Bu nedenle bağ yaprağı birçok sağlık faydası sunmaktadır.

– Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur,- Bağışıklık sistemini güçlendirir,- Cilt sağlığını korur,- Kalp hastalığı riskini azaltır,- Kansere karşı korur,- Kan basıncını düşürür,- Kemikleri güçlendirir,- Kansızlığı önler,- Şeker hastalığını kontrol altına almaya yardımcı olur,- Kilo vermeye yardımcı olur.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Manisa’da hasadı başladı, fiyatı tepetaklak oldu: Kilosu 20 TL!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz