1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Manisa’da hasadı başladı, fiyatlar tepetaklak oldu: Alıcı bulunamıyor!

Manisa’da hasadı başladı, fiyatlar tepetaklak oldu: Alıcı bulunamıyor!

featured
service

Hasadı yapılan kirazda üretici bir yandan alıcı bulamamaktan diğer yandan da fiyatlardan şikâyetçiyken, geçen yıl 120 TL olan kirazın fiyatının bu yıl bahçede 50 TL’ye kadar düştüğü öğrenildi.

Bu yıl kirazda rekoltenin yüksek olduğunu dile getiren üreticiler, kirazda rekoltenin yüksek verimin de fazla olması nedeniyle alıcı bulamadıklarını anlatarak 700 TL olan günlük işçi yevmiyelerinin masrafları artırdığını belirterek fiyatların artmasını beklediklerini söyledi.

Kirazlar, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’ya özgüdür. Dünyanın birçok yerinde yetiştirilmektedir. Kirazın en önemli yetiştiricileri Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, İran ve Çin’dir.

Kirazlar, tatlı ve ekşi olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Tatlı kirazlar en yaygın tüketilen kiraz türüdür. Ekşi kirazlar ise genellikle reçel, marmelat ve turşu yapımında kullanılır.

Kirazlar vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bakımından zengindir. A, C, E vitaminleri, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi besin maddeleri içerirler. Kirazlar ayrıca melatonin adı verilen bir hormon da içerir. Melatonin, uyku düzenini ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Kirazlar çiğ olarak tüketilebilir, salatalarda, meyve sularında, tatlılarda ve turşularda kullanılabilir. Kiraz çekirdekleri de badem gibi kuruyemiş olarak tüketilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Manisa’da hasadı başladı, fiyatlar tepetaklak oldu: Alıcı bulunamıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz