1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Manisa’da yüksek rekolteli hasat başladı, büyük bir titizlikle toplanıyor: Tarlada kilosu 40 TL!

Manisa’da yüksek rekolteli hasat başladı, büyük bir titizlikle toplanıyor: Tarlada kilosu 40 TL!

featured
service

Büyük bir titizlikle toplanan ve Türkiye’nin dört bir yanına ve dünyanın önemli merkezlerine gönderilen dumanlı papaz eriği, bahçede 30-40 TL arasında fiyatı değişirken, kalitesine göre hal çıkışı 60 ila 100 TL arasında alıcı buluyor.

Emekli olduktan sonra aldığı bahçede Dumanlı Papaz Eriği üretmeye başladığını anlatan üretici 72 yaşındaki İsa Zengin, “Bu sene rekolte çok güzel ama rekolte çok olunca da erik tanelerini fazla büyütmüyor. Eriklerimiz 10 gün sonra daha da irileşir” dedi.

Dumanlı Papaz Eriği, Can grubu eriklerden en çok yetiştirilen çeşitlerden biridir. İri ve sulu meyveleriyle öne çıkan bu erik çeşidi, tatlı ve mayhoş bir tada sahiptir.

Dumanlı Papaz Eriği’nin meyveleri iri ve yuvarlaktır. Kabuğu yeşil renktedir ve üzerinde mavimsi bir toz bulunur. Meyve eti sarı renkte, sulu ve mayhoştur.

Dumanlı Papaz Eriği ağacı, orta büyüklükte ve geniş yayvan dallıdır. Soğuğa dayanıklıdır ve kuraklığa da nispeten toleranslıdır.

– Dumanlı Papaz Eriği, C vitamini, A vitamini, potasyum ve lif bakımından zengindir,- Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur,- Bağışıklık sistemini güçlendirir,- Cilt sağlığını korur,- Kansere karşı koruyucu olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Manisa’da yüksek rekolteli hasat başladı, büyük bir titizlikle toplanıyor: Tarlada kilosu 40 TL!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz