1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Maymun Çiçeği Virüsü Piyasaları Rekor Seviyede Etkiledi: İşte Borsada Artan Hisseler

Maymun Çiçeği Virüsü Piyasaları Rekor Seviyede Etkiledi: İşte Borsada Artan Hisseler

featured
service

Dünkü işlemlerde BİST100 endeksindeki en fazla yükselen hisseler TSKB, ENJSA, EUPWR, ISGYO ve GWIND oldu ve bu hisseler %5,50 ile %4,90 arasında değer kazandı. Öte yandan BTCIM, TABGD, REEDR, ENERY ve THYAO en fazla değer kaybeden hisseler arasında yer aldı ve değer kaybı %5,20 ile %1,20 arasında değişti.

Bugün borsa için “sınırlı pozitif” bir yükseliş beklentisi öne çıkarken, yukarıda 10.200 puan direnci ve aşağıda 9850 puan desteği takip ediliyor. Son açıklanan verilere göre yabancı yatırımcıların satışları devam ediyor. Geçen hafta, yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul’da toplamda 323,5 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi.

Afrika kıtasında etkili olan Maymun Çiçeği virüsü, dünya genelinde yeni bir salgın korkusu yaratırken, Borsa İstanbul’da da hisse bazlı dalgalanmalara neden oluyor. Sağlık Bakanlığı Türkiye’de herhangi bir vakaya rastlanmadığını ve ek tedbir gerekliliği bulunmadığını açıklasa da, havayolu ve sağlık sektörü hisselerinde belirgin fiyat hareketlilikleri gözlemleniyor.

Dünkü işlemlerde, THYAO %1,11 ve PGSUS %1,10 değer kaybetti. Bu iki hissenin son 5 günde yaşadığı değer kaybı sırasıyla %5,72 ve %5,25 olarak gerçekleşti. Sağlık sektörü hisseleri ise salgın endişeleri nedeniyle değer kazandı. Türk İlaç ve Serum %9,95, RTA Laboratuvarları %9,98 ve Eczacıbaşı İlaç %3,88 arttı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR?

Maymun Çiçeği hastalığı, Poksviridae ailesine ait Orthopoksvirus cinsinden bir virüs olan maymun çiçeği virüsü (Monkeypox) tarafından kaynaklanır. Bu hastalık, Orta ve Batı Afrika’nın tropikal yağmur ormanlarında ortaya çıkmış ve diğer bölgelerde de görülmeye başlamıştır. Virüs, hayvanlardan insanlara bulaşan bir viral enfeksiyondur.

Genellikle 2 ila 4 hafta süren ve kendiliğinden iyileşen bir hastalık olarak bilinse de, ağır vakalar nadir de olsa görülebilir. Son dönemde Afrika’da salgın haline gelen Maymun Çiçeği Virüsü, birçok ölüm vakasına yol açmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maymun Çiçeği Virüsü Piyasaları Rekor Seviyede Etkiledi: İşte Borsada Artan Hisseler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz