1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mehmet Eren Koşar: Kış lastiği şart, güvenlikten ödün vermeyin

Mehmet Eren Koşar: Kış lastiği şart, güvenlikten ödün vermeyin

featured
service

17 yaşındaki genç usta Mehmet Eren Koşar, dört yıldır lastik sektöründe çalışıyor. Koşar, işletmelerinin on yıldır faaliyette olduğunu belirtirken, son yıllarda artan maliyetlerin lastik değiştirme alışkanlıklarını da etkilediğini söyledi.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte kışlık lastiklerin önemine değinen Koşar, fiyatların geçen yıla göre ciddi oranda arttığını belirtti. “Geçen yıl en son 400 liraydı, bu sene ise 600-650 lira arasında değişiyor” diyen Koşar, insanların kışlık lastik kullanmasının şart olduğunu ifade etti. Kış lastiği kullanılmamasının yol tutuşunu etkilediğini ve kazalara neden olabileceğini vurguladı.

Lastik diş derinliği konusunda da bilgiler veren Mehmet Eren Koşar, “Diş derinliği 1,6 mm’dir. Lastiklerinizin diş derinliği ve desen tasarımı ıslak ve karlı hava koşullarında güvenli sürüşü etkileyen faktörlerdir. Diş derinliği azaldıkça ıslak ve karla kaplı yollarda frenleme performansı kademeli olarak düşer.” dedi.

Artan maliyetlerin lastik değiştirme kararlarını etkilediğini ifade eden Koşar, “Kendini ve ailesini düşünen insanlar lastik değişimini ihmal etmez” dedi. İlk başladığında lastik fiyatının 500 lira olduğunu, ancak şu an fiyatlarının 3 bin TL’den yüksek olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Eren Koşar: Kış lastiği şart, güvenlikten ödün vermeyin
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz