1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mehmet Şimşek Duyurdu: KOBİ’lere 2,3 Milyar Liralık Kredi

Mehmet Şimşek Duyurdu: KOBİ’lere 2,3 Milyar Liralık Kredi

featured
service

Bu kapsamda, Eximbank ve kalkınma bankaları aracılığıyla yaklaşık 2,3 milyar dolar kaynak temin edildi. Bu kaynağın 1 milyar dolarlık kısmı ihracatçıların yeşil projelerini ve altyapı yatırımlarını desteklemek üzere Eximbank tarafından sağlanırken, 1,3 milyar dolarlık kısmı ise kalkınma bankaları aracılığıyla KOBİ’lerin desteklenmesi için kullanıldı.

Sağlanan bu kredilerin bir kısmı, deprem bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin yeniden ayağa kalkması için kullanılacak. Bakan Şimşek, depremden etkilenen bölgelerdeki gıda güvenliği projeleri, ekonomik faaliyetlerin yeniden inşası ve uluslararası ticaretin finansmanı gibi alanlara destek verileceğini vurguladı.

Ayrıca ülke genelinde emisyon azaltımına yönelik yatırımlar ve enerji projeleri de bu kaynaklardan yararlanacak. Şimşek, özel sektörün bu desteklerden faydalanmaya başladığını ve süreç boyunca bu kredilerin kullanılmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Şimşek, KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için dezenflasyon sürecinde de çalışmaların sürdüğünü belirtti. Özellikle rekabet gücünü artıracak tedbirler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Şimşek, uluslararası iş birliklerinin devam edeceğini ve uzun vadeli uygun kredi imkanlarıyla reel sektörün destekleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Şimşek Duyurdu: KOBİ’lere 2,3 Milyar Liralık Kredi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz