Mehmet Şimşek enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ENFLASYON MESAJLARI!

Enflasyon ile mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Şimşek, “Şu anda ekonomi programımız çalışıyor. Enflasyon beklentilerinin yeniden çıpalanmasını sağlayan bir para politikası duruşumuz var ve bundan da taviz vermiyoruz. Enflasyon Mayıs’ta yüzde 75 ile zirve yaptı ancak şu anda hızlı bir düşme eğiliminde görünüyor. Fiyat istikrarını sağlamak, mali disiplini yeniden inşa etmek, cari açığı azaltmak, yeşil ve dijital dönüşüm dahil olmak üzere yapısal dönüşümü başarmamıza yardımcı olacak güçlü bir programımız var ve biz bu programı çeşitli yan parametrelerle de destekliyoruz.” dedi.

TEK HANELİ ENFLASYON HEDEFİ!

Enflasyon hedeflerine dair de konuşan Bakan Mehmet Şimşek, “Enflasyon hedeflerimizde de bir sapma söz konusu değildir. Bu yılın sonunda düşük yüzde 40 seviyesi veya yüksek yüzde 30 seviyesinde bir enflasyon ile karşılaşmış olacağız. 2025 yılında ise ekonomi programımızın çalışmaya devam etmesi ile yüzde 10 seviyelerinde bir enflasyon gerçekleşecek. 2026 yılına geldiğimizde ise artık tek haneli rakamlara inmiş bir enflasyon ile muhatap olmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ PROGRAMI ÇALIŞIYOR

Türkiye ekonomisinde çok önemli aşamaların geçildiğinin altını çizen Bakan Mehmet Şimşek, “Türkiye’nin risk primi 700 baz puan seviyesinden 250 baz puana kadar geriledi. Dış piyasalara erişim de büyük ölçüde iyileşti. Merkez Bankası rezervleri arttı. Cari açık ise yarıdan fazla düştü. Para politikasını sıfırdan başlattık ve geldiğimiz nokta itibariyle dezenflasyon sürecinin başındayız.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Şimşek enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi açıkladı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz