1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mehmet Şimşek’ten 1. yıl değerlendirmesi: “Kat ettiğimiz mesafe, doğru yolda olduğumuzu göstermekte”

Mehmet Şimşek’ten 1. yıl değerlendirmesi: “Kat ettiğimiz mesafe, doğru yolda olduğumuzu göstermekte”

featured
service

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve gelmiş olduğu 1 yılı geride bırakırken, ‘ilk yılın muhasebesi’ başlığı ile bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, şimdiye kadar kat etmiş oldukları mesafenin, doğru yolda olduklarını gösterdiğini ifade ederken, programın gayet iyi bir şekilde çalıştığını da vurguladı.

Şimşek yaptığı açıklamada, deprem harcamaları nedeniyle bütçe açığının yüksek olduğunu ancak deprem harcamaları çıkarıldığında açığın yüzde 1.6 oranında olduğunu ifade etti. Harcama konusunda disiplinli bir şekilde hareket edeceklerini, tasarruf ve vergide adalet odaklı bir maliye politikası uygulayacaklarını dile getiren Şimşek, cari açığı 2024’te yüzde 5’in, 2025 yılında ise yüzde 3’ün altına indireceklerini belirtti.

Mehmet Şimşek, büyümede dengeyi sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, dış talebin 1.6 puan ile artıya dönmüş olduğunu, iç talep sonucunda meydana gelen makroekonomik dengesizliklerin ise giderileceğini dillendirdi.

Bakan Şimşek, dış finansmana erişimin de arttığını ifade etti.

Merkez Bankası’nın brüt rezervlerinin 44 milyar dolar civarında arttığını ve 142 milyar doları aştığını belirten Şimşek, swap hariç net rezervlerin de artıya dönmüş olduğu dile getirdi.

Enflasyonla ilgili olarak ise Bakan Şimşek, belirgin ve kalıcı düşüş dönemine girilmiş olduğunu ve en yüksek seviyenin artık geride kaldığını ifade etti. 12 ay sonra enflasyonun yüzde 33.2 civarında, 24 ay sonra ise yüzde 21.3 seviyesinde olmasını beklendiklerini de söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Şimşek’ten 1. yıl değerlendirmesi: “Kat ettiğimiz mesafe, doğru yolda olduğumuzu göstermekte”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz