Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: Memur Maaşları Yüksek Enflasyona Yenildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalçın, TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Haziran enflasyon rakamının yüzde 1,64 olarak açıklanmasıyla kamu görevlileri ve emeklilerinin temmuzda alacağı maaş/ücret artışlarının da belli olduğunu belirten Yalçın, ocak-haziran 6 aylık enflasyonun yüzde 24,73 ve yıllık enflasyonun yüzde 71,60 olarak gerçekleştiğini anımsattı.

Yalçın, şunları kaydetti:

“Bu veriler çerçevesinde, kamu görevlilerinin alacağı zam oranı yüzde 19,31 oldu. 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren Heyetinin direttiği, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun noter görevi üstlenerek tescillediği maaş ve ücret artışları, yüksek enflasyona yenildi ve 6 aylık dönemin son 3 ayı (nisan-mayıs-haziran) kamu görevlileri cebinden, birikiminden ve kazancından harcayarak ayakta kalmak için mücadele etti.”

Kamu görevlisi emeklilerine yapılmayan seyyanen artışın, görev ile emekli aylıkları arasındaki uçurumu büyüttüğünü, gelir kayıplarının artarak devam ettiğini belirten Yalçın, “Emekliler Yılı”na yakışacak ve onu taçlandıracak düzenlemelerin uygulamaya geçirilmesi, emek verenlerin, ömrünün büyük kısmını alın teri akıtarak geçirenlerin taleplerine kulak verilmesi gerektiğini aktardı.

Yalçın, Memur-Sen olarak, 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına kamu görevlilerinin, emeklilerinin, kadın çalışanların ve engellilerin beklentilerini karşılayacak tekliflerle gittiklerini, piyasa gerçekliği bulunan ve kamu görevlilerince kabul edilen maaş/ücret artışı dışında hiçbir hükme imza atmadıklarını vurguladı.

Emek tarafının ücretlerine yönelik uygulanan tedbirlerin maaş/ücret artışlarını baskıladığını ancak piyasa fiyatlarındaki artışların halen sürdüğünü belirten Yalçın, “Enflasyon baskılanmadığı, fiyat artışları durmadığı müddetçe maaş/ücret artışları erimeye, emekçi kaybetmeye ve gelir dağılımındaki adaletsizlik büyümeye devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni toplu sözleşme görüşmelerine yaklaşık 1 yıl olduğuna dikkati çeken Yalçın, “Bugünden toplu sözleşme yasasının ve masasının eksiklikleri, fazlalıkları ve aksaklıkları görülerek çözülmeli, kamu görevlileri ve emeklileri için adil, makul ve yetkili konfederasyon tarafından güçlü müzakereyi mümkün kılacak Toplu Sözleşme Yasası hayata geçirilmelidir.” açıklamasını yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: Memur Maaşları Yüksek Enflasyona Yenildi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz