1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Memurlar için kritik hafta: 22 Ağustos’ta ortak eylem var

Memurlar için kritik hafta: 22 Ağustos’ta ortak eylem var

featured
service

Memur sendikaları, 2023-2024 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde refah payı dahil olmak üzere iki yıl için %170 zam talep ediyor. Bu talebin gerekçesi olarak da enflasyon, döviz kuru, vergi artışları ve yoksulluk sınırı gösteriliyor. Memurlar, maaşlarının satın alma gücünün her geçen gün eridiğini, yoksulluk sınırının çok altında kaldığını ve refah payından mahrum bırakıldıklarını belirtiyor.

Memur sendikalarının talepleri şöyle:

İktidar ise memurlara iki yıl için %60 zam teklif ediyor. Bu teklifin de ilk altı ay için %10, ikinci altı ay için %9, üçüncü altı ay için %8, son altı ay için %7 şeklinde dağıtılması öngörülüyor. İktidar, bu teklifin enflasyonun üzerinde olduğunu ve memurlara reel artış sağlayacağını iddia ediyor.

Memurlar ise iktidarın teklifini kabul etmeyeceklerini ve taleplerinden vazgeçmeyeceklerini açıkladılar. Geçtiğimiz hafta iktidarın ilk teklifini sunmasının ardından Memur-Sen eylem başlatmıştı. Bu eylemler kapsamında memurlar iş bırakma, basın açıklaması, miting gibi çeşitli eylem biçimleri uyguladılar.

Memurlar, 22 Ağustos’ta iktidarın son teklifini sunacağı gün ortak eylem kararı aldılar. 10 memur konfederasyonu, 81 ilde ortak eylem yapacaklarını duyurdu. Eylemlerde memurlar, taleplerinin karşılanması için seslerini duyurmaya çalışacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memurlar için kritik hafta: 22 Ağustos’ta ortak eylem var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz