1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mercedes’ten bir ilk daha: 50 bin tane üretecek, fabrikası açılıyor

Mercedes’ten bir ilk daha: 50 bin tane üretecek, fabrikası açılıyor

featured
service

Mercedes-Benz Group AG CEO’su Ola Källenius, açılışta yaptığı konuşmada, şirketin en çok arzu edilen otomobilleri sürdürülebilir bir şekilde üretme hedefini vurguladı. Källenius, “Avrupa’nın ilk entegre mekanik-hidrometalurjik batarya geri dönüşüm fabrikası, hammadde sürdürülebilirliğini artırma yolunda önemli bir kilometre taşıdır. Sanayi ve bilim dünyasından iş ortaklarımızla birlikte, Almanya ve Avrupa’da sürdürülebilir elektrikli mobilite için güçlü bir inovasyon sinyali gönderiyoruz” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Mercedes-Benz, bu tesiste teknoloji ortağı olarak Primobius ile işbirliği yapıyor. Primobius, Alman mühendislik firması SMS grubu ve Avustralyalı teknoloji geliştiricisi Neometals’in ortak girişimi olarak faaliyet gösteriyor. Tesis, Almanya’daki üç üniversite ile yürütülen bilimsel araştırma projeleriyle destekleniyor ve Alman Federal Ekonomi ve İklim Eylemi Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Proje, geri dönüşüm süreçlerinin gelecekteki ölçeklendirilmesine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

” CESUR ADIM”

Federal Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, otomotiv endüstrisinin geleceğinin elektrikli araçlarda olduğunu ve bataryaların bu dönüşümde kilit rol oynadığını belirtti. Scholz, bataryaların kaynakları koruyan ve sürdürülebilir bir şekilde üretilmesinin önemine dikkat çekerek, Mercedes-Benz’i bu yatırım için tebrik etti ve “Bu cesur adım, Almanya’nın yenilikçi teknolojilerde lider bir pazar olmaya devam ettiğinin bir kanıtıdır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mercedes’ten bir ilk daha: 50 bin tane üretecek, fabrikası açılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz