1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Merkez Bankası beklenti anketini yayınladı: Dolar ve enflasyon beklentileri düştü

Merkez Bankası beklenti anketini yayınladı: Dolar ve enflasyon beklentileri düştü

featured
service

Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 43,52 iken, bu anket döneminde yüzde 42,95 olarak gerçekleşti.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 31,79 iken, bu anket döneminde yüzde 30,02 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 20,33 ve yüzde 19,32 olarak gerçekleşti.

Katılımcıların cari yıl sonu ABD Doları/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 37,75 TL iken, buanket döneminde 37,37 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 41,41 TL iken, bu anket döneminde 41,52 TL olarak gerçekleşti.

Katılımcıların GSYH 2024 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde 3,3 ve bu anket döneminde ise yüzde 3,4 olarak gerçekleşti.

Anket verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerinin hedeflerine yakınsadığı belirtti.

Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP)açıkladığından bu yana 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin kesintisiz gerilediğini söyledi.

Yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bu dönemde bekletilerin olumlu olmasının dezenflasyona yönelik politikalarının başarılı olacağına yönelik inancı gösterdiğini söyleyen Şimşek, “Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek” dedi.

Şimşek, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Merkez Bankası beklenti anketini yayınladı: Dolar ve enflasyon beklentileri düştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz