1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Metallerde Dalgalanmalar: Çelik İnşaat Demiri, Bakır ve Gümüş Zirvede!

Metallerde Dalgalanmalar: Çelik İnşaat Demiri, Bakır ve Gümüş Zirvede!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çelik inşaat demiri fiyatları son zamanlarda önemli ölçüde yükseldi. Bu artışın arkasındaki en önemli faktörlerden biri, küresel çip krizinin yol açtığı tedarik zinciri problemleridir. Çip krizi, çelik üretiminde kullanılan makinelerin üretimini de etkiledi, bu da arzı düşürerek fiyatları yükseltti.

Bunun yanında, artan inşaat faaliyetleri de çelik inşaat demiri fiyatlarına upward pressure uyguluyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde altyapı ve konut projelerine olan talep artıyor. Bu da çelik inşaat demiri ihtiyacını ve dolayısıyla fiyatlarını yükseltiyor.

Bakır ve gümüş fiyatları da son zamanlarda yükseldi. Bu artışın arkasında ise birkaç faktör var. Birincisi, küresel ekonomideki toparlanma, bakır ve gümüş gibi metalllere olan talebi artırıyor. Özellikle elektronik ve yeşil enerji sektörlerinde bu metallerin kullanımı yaygınlaşıyor.

İkincisi, enflasyon endişeleri yatırımcıların bakır ve gümüş gibi değerli metallere yönelmesine neden oluyor. Bu metaller enflasyona karşı bir hedge olarak görülüyor ve yatırımcılar varlıklarını korumak için bu metalleri tercih ediyor.

Platin fiyatları ise son zamanlarda düşüş yaşadı. Bu düşüşün arkasındaki en önemli faktörlerden biri, otomotiv sektöründe platine olan talebin azalmasıdır. Platin, katalitik konvertörlerde kullanılan bir metaldir ve otomotiv sektöründe elektrikli araçlara geçiş platine olan talebi düşürmektedir.

Bunun yanında, yatırımcıların risk iştahının azalması da platin fiyatlarının düşmesine katkıda bulundu. Yatırımcılar riskli varlıklardan uzaklaştıkça platin gibi değerli metallere olan talep de azalıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Metallerde Dalgalanmalar: Çelik İnşaat Demiri, Bakır ve Gümüş Zirvede!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz